FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 12.oktober 2018

Hola!

I dag fredag 12.oktober er det den spanske nasjonaldagen! Lanzaroteposten gratulerer alle med dagen!
Les mer om hvorfor spanjolene feirer denne dagen HER.

Siste nytt om den tropiske orkanen «Leslie» som nå herjer ute i Atlanterhavet får du her:

Som vi ser av værkartet har stormen snudd og er på vei vestover igjen. Det ser ut som at bare de vestligste av Kanariøyene blir berørt av stormen søndag kveld/mandag morgen. Lanzarote ligger da i ytterkanten av stormen, og det kan hende det blir regn og litt vind også her. Kanariøyene ligger rett under teksten 2 PM Sun.
Du kan følge stormsenteret ved å klikke på denne linken:  National Hurricane Center i Miami 

Statsbudsjettet i Norge ble lagt fram mandag, og det viser seg at flybilletter fra Norge til Kanariøyene blir ikke berørt av forslaget om høyere flypassasjeravgifter på lange reiser. Helt greit det!

Iberia Express dobler avganger til og fra Madrid
Iberia Express dobler sine turer til og fra Madrid. Foto: La Voz de Lanzarote

Det spanske flyselskapet Iberia Express dobler tilbudet på strekningen Madrid-Lanzarote-Madrid fra søndag 28.oktober. Da vil det være mulig å fly fra Madrid til Lanzarote kl.20.10 onsdag, torsdag, fredag og søndag. Også morgenflyet til Madrid fra Lanzarote dobler avgangene. Mandag, torsdag, fredag og lørdag flyr Iberia til Madrid kl.07.00. Dessuten er det daglig flygninger fra Madrid kl.11.25 med retur fra Lanzarote kl. 13.35. Iberia Express bruker flytypen A321 til disse turene.

Forrige lørdag ble strandlinjen i Playa Blanca sør på Lanzarote ryddet for rusk og rask av mange frivillige.

Det ble plukket rask i Playa Blanca lørdag. Foto: Pura Vida Diving Lanzarote

Hver første lørdag i hver måned foregår denne ryddingen, og neste gang er lørdag 3.november. Følg med i Lanzaroteposten for tid og sted.

-Ikke rør steinene på stranda!

Ikke rør steinene på stranda, sier skoleelevene på Lanzarote! Foto: Diario de Lanzarote

Skoleelevene på Lanzarote er nå med på en kampanje for å få folk til IKKE å røre steinene på stranda. I mange år har det vært vanlig at turister lager varder, sirkler og skriver setninger med steiner de finner på stranda. Når en stein flyttes på ødelegges økosystemet i området. Dyr bor under disse steinene, og kan dø dersom «boligen» flyttes på. Når steiner flyttes på ødelegges også muligheten for planter å vokse ved at for eksempel vindstyrken økes.
Lanzarote er fantastisk som den er, uten å flytte på en enkelt stein! er mottoet for kampanjen, som støttes av regjeringen og kulturminneforeningen på Lanzarote.

Hver søndag kl.11.30 blir det nå kulturelle aktiviteter og familieunderholdning i amfiet Plaza de El Pavón midt i sentrum av Tias.

Amfiet i Tias. Foto: Tias kommune

Det blir blant annet sirkus, teater, historiefortellinger og magiske aktiviteter, sier kommunen. Det er gratis adgang.

Den norske avisa VG har sendt en journalist til Lanzarote for å finne ut mer om vinproduksjonen på øya.
«En reise langs Lanzarotes vinvei» kan du lese HER.

Lanzarotes eneste norske restaurant, Vikinghuset på Avenidaen i Puerto del Carmen åpner igjen for sesongen.

Rita ønsker velkommen til Vikinghuset!

Mandag 15.oktober kl.17.00 setter Rita og Salva igang med servering av både kjøttkaker, torsk og mye annet godt! Kjøkkenet er åpent fra 17-22. Vikinghuset vil som vanlig ha stengt hver mandag i høst og i vinter, bortsett fra åpningsdagen 15.oktober. Vikinghuset har også skandinaviske tv-kanaler på menyen.

For leserne som kanskje tenker på å leie bil på Lanzarote via trønder og utleier Ole «Bil» Anderssen, har jeg fått beskjed om å fortelle at utleiefirmaet som Ole Bil jobbet i nå er kjøpt opp av det største bilutleiefirmaet på Kanariøyene, Cabrera Medina (Cicar). Ole «Bil» er i de neste ukene på kurs, og kan ikke personlig ta i mot bestillinger på leiebil. Du kan bestille bil fra dette firmaet HER.

Fra vertskapet på Sjømannskirken i Puerto del Carmen, Rose-Marie og Per Roald har vi fått denne hyggelige informasjonen:

Sjømannskirken. Foto: Liv Nielsen

– I dag fredag har vi åpent fra kl. 12-14. Søndag er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.
Nå er to av fire nye vinterassistenter kommet. De heter Stein og Solveig Gjulem. Du treffer dem på kirken både fredag og søndag og frem til 20. desember. Mandag kommer de to andre vinterassistentene. De heter Randi og Arngeir Moe og skal være på kirken til over nyttår.
Neste uke er kirken åpen tirsdag til fredag kl. 11-16. Lørdag den 20. oktober er kirken åpen fra 12-15,  og da serverer vi sesongens første lørdagsgrøt kl. 13.
Aktivitetsgruppen starter opp onsdag 17. oktober kl. 10.30. Hjertelig velkommen til gamle og nye medlemmer! Menn er også hjertelig velkommen i aktivitetsgruppen. Dersom du ikke strikker eller syr er det mulig å bidra med ulike vaktmesteroppgaver på kirken.
Torsdag 18. oktober kl. 18 drar vi i gang sesongens første hyggekveld. Det blir blanda drops, kaffemat, åresalg og kveldstanker.

Vi var 30 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen i kveld fra kl.19 og utover til en hyggelig prat. Dani og Sandra serverer gjerne noe godt i glasset og på tallerkenen hvis du vil!

I dag fredag besøker det norsk-amerikanske cruiseskipet «Independence of the Seas» Lanzarote.

«Independence of the Seas» ved et tidligere besøk i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

Båten kommer inn kl.08.00 fra Cadiz på fastlandet, og drar videre kl.18.00 til Las Palmas. Ombord er det
4370 gjester og et mannskap på 1360 medlemmer. Og kapteinen er nok norsk!

Tirsdag har Thor W fra Bærums Verk fødselsdag. Therese De A B fra Auli feirer sin fødselsdag samme dag.
Linn T.S fra Tverlandet fyller år torsdag, og det gjør også Hans Arne H i Fredrikstad. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast