musikkNyheter:

Stor suksess gir flere forestillinger med musikkspillet «Ángaro» i Jameos del Agua

Første forestilling av musikkspillet «Ángaro» var i oktober i fjor. Det ble stor suksess og fulle hus helt fram til juli i år. Nå blir det ekstraforestillinger av denne musikalske opplevelsen i høst.

Siste forestilling blir søndag 30.desember kl.12.30.

Kan dere tenke dere en bedre nyttårsaften når en får oppleve denne forestillingen i Jameos del Agua? Her blir det fullt, så bestill og kjøp billetter så fort som mulig! Informasjon om hvordan finner dere lenger ned i artikkelen.

 

Ángaro er en musikk-og danseforestilling som binder alle folkeslag på Kanariøyene sammen.

Ángaro var navnet som de gamle grekerne brukte på bålet de tente på fjelltoppene da de skulle advare hverandre mot fiender som nærmet seg sjøveien. Bålene forente folket slik at de kunne stå sammen mot fienden.

Skuespillerne i teaterkompaniet Pieles fra Arrecife har laget forestillingen, og de ønsker å vise den universelle kulturarven som finnes blant annet på Lanzarote, og hvordan forskjellige kulturer på øyene kan nærme seg hverandre og leve sammen.

Forestillingen er full av musikk og dans som forteller om levende kanariske tradisjoner ved å bruke både klassisk og moderne musikk.

Fra forestillingen «Ángaro»Toner fra piano, fioliner og franske horn blandes med mektige trommer og andre instrumenter som konkylier og gjeternes fløyter, og sammen med stemmer og dansere skaper dette de fire elementene av jord, vann, ild og luft.

Instruktøren for forestillingen heter Jonatan Rodriguez.
Han forteller at Ángaro vant ide-konkurransen som Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote (CACT) utlyste. CACT ba om forslag til en forestilling med vekt på musikk, dans og teater for vinteren 2017/18, og 18 forslag kom inn.

I invitasjonen fra arrangørene står det at publikum som ikke snakker spansk vil likevel ha et godt utbytte av forestillingen.

Forestillingen vil gi publikum en uforglemmelig opplevelse i ett av Lanzarote-kunstneren Cesar Manriques flotteste byggverk, en vulkansk grotte som også er en unik konsertsal, Jameos del Agua nord på øya.

Her blir det kamp om plassene, og du kan bestille billetter på nett HER (engelsk tekst).

Billetter kan også kjøpes ved de offisielle kultur-og turistsentrene på øya.
Voksne betaler fra 29 til 34 euro; den dyreste billetten gir deg et sete på de seks første radene. Barn fra sju til 12 år betaler fra 14.50 til 17 euro.

Hvordan kommer man seg til Jameos del Agua?

Det er nok best å kjøre bil dit ved å følge kystveien LZ-1 mellom Arrieta og Orzola.
Buss nr. 09 fra hovedstaden Arrecife stopper ved Jameos del Agua. På søndager går den fra busstasjonen i Arrecife kl. 10:15, og returnerer fra Orzola fra kl. 16:40 eller kl. 18:10. For mer informasjon, se rutetidene til Intercitybus Lanzarote HER.

Dessverre er fasilitetene i Jameos del Agua ikke tilpasset personer med begrenset bevegelighet.

Her kan du se et lite utdrag av forestillingen:

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast