Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 39, september 2018

Lidl i Playa Honda åpner før jul
Sånn vil den nye Lidl-butikken i Playa Honda se ut.

Den nye Lidl-butikken i Playa Honda vil åpne i god tid før jula kommer, sier ledelsen av Lidl på Lanzarote. Denne Lidl-butikken blir den tredje på øya, og vil ha over 300 forskjellige varer merket «Buy Canary», kjøp kanarisk, som betyr at varene er dyrket eller laget på Kanariøyene.

Det er restaurantgruppen Lani´s som skal bygge på Avenidaen i Puerto del Carmen
Nye La Perla

Det er restaurantkjeden Lani´s som skal bygge på tomten til det gamle hotellet La Perla i Puerto del Carmen. I følge ordfører Pancho Hernandez i Tias skal det bygges parkeringsplasser i to etasjer under jorden, og det blir butikker og restauranter i de to etasjene over. Tilsammen skal det investeres 1,5 millioner euro, nesten 15 millioner kroner.
Lani´s er et kjent selskap på Lanzarote, som blant annet driver restaurantene La Ola, Cafe La Ola, La Ola Grill og hotellkomplekset Lani´s Suites på Avenidaen.

Utstillingen «En reise i tid» vises på gjerdet rundt flyplassen
Foto: Lanzarote Information

En utstilling som beskriver jordas utvikling, fra stjernestøv til dagens Lanzarote vises nå på gjerdene som omkranser flyplassen langs sykkel-og gangstien fra Playa Honda til Puerto del Carmen. Plakater og plansjer er både på spansk og engelsk. Det er regjeringen på Lanzarote som har laget utstillingen som et ledd i markeringen av at det er 25 år siden Lanzarote ble erklært en biosfere av UNESCO. (En biosfere er et område hvor turisme og miljø går hånd i hånd).

Turistsentrene fikk flere besøkende i august

De sju offentlige turistsentrene på Lanzarote, som blant annet omfatter nasjonalparken Tinanfaya, utsiktspunktet Mirador del Rio, øyas geografiske midtpunkt Monumento del Campesino, grottene Jameos del Agua og Kaktusparken hadde over 350 000 besøkende i august. Dette er en voldsom økning fra august i fjor, da sentrene var stengt i 18 dager på grunn av streik. Dermed økte også billettinntektene tilsvarende. Hittil i år har turistsentrene økt sine inntekter med nesten 15 prosent sammenlignet med de åtte første månedene i 2017.

13 skoleelever fra Lanzarote til Island

13 skoleelever fra den videregående skolen i Tias kommune reiste siste uke til Island. Der skal elevene sammen med tre lærere bo privat i 10 dager, og lære mer om hvordan islandsk ungdom har det i hverdagen. Det er EUs utvekslingsprogram Erasmus som er arrangør, og besøket er en gjenvisitt etter at ungdom fra Island besøkte Lanzarote i februar. Elevene som reiser til Island har blant annet miljøvern, data, idrett og engelsk i sin fagplan, og skal spesielt undersøke hvordan islandsk ungdom gjennomfører de samme fagene.
På bildet øverst ser vi sammen med elevene og lærerne på flyplassen også ordføreren og varaordføreren i Tias, og undervisningssjefen i kommunen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast