Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 38, september 2018

To drukningsulykker på Lanzarote
Stranda El Reducto i Arrecife tirsdag. Foto: La Voz de Lanzarote

En mann druknet tirsdag ettermiddag ved stranda El Reducto i hovedstaden Arrecife. Det var flere gjester på stranda da ulykken skjedde, og mannen ble raskt tatt opp på land. Det ble satt i gang livredning, men mannen ble erklært død. Mannen var en turist som bodde på ett av hotellene ved stranda.

Stranda i Matagorda. Foto: La Voz de Lanzarote

Mandag ble en 60 år gammel mann reddet opp fra vannet på Matagorda-stranden i Puerto del Carmen etter å ha fått hjertestans. Nødetatene ble tilkalt, og sammen med andre badegjester klarte de å få mannens hjerte til å slå igjen. Deretter ble han kjørt til det offentlige sykehuset i Arrecife. Mannens status i dag vites ikke.

Helsearbeider i ambulanse arrestert; stjal bankkort fra pasient

En kvinne på 29 år er arrestert etter at hun brukte et bankkort som hun stjal fra en hardt skadd pasient i ambulansen hun jobbet i. Pasienten døde samme dag. Først brukte helsearbeideren kortet til å betale en regning på 1453 euro på nettet, før hun ble avslørt av banken da hun igjen prøvde å få ut over 2000 euro fra en bankautomat. Banken varslet Nasjonalpolitiet i Arrecife, og helsearbeideren ble arrestert.

Hotell i Costa Teguise tatt for uregelmessigheter

Arbeidstilsynet på Lanzarote (FeSMC) har intensivert sine kontroller av turistindustrien på øya. Siste uke ble Hotel Lanzarote Paradise i Costa Teguise satt under lupen, og det ble oppdaget flere ulovligheter i driften. Arbeidere var ansatt uten kontrakter, trygdeavgifter ble ikke betalt, lønnen kom uregelmessig, og når den kom stemte ikke tallene. Folk ble også satt til å jobbe med oppgaver som ikke stod i instruksen deres. Hotellet har nå fått fire måneder på seg til å ordne opp. Arbeidstilsynet sier til lokalavisa at kontrollene vil fortsette utover vinteren.

Kajakklaget fra Lanzarote vant!
Foto: Diario de Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke dro kajakklaget fra Lanzarote til fastlandet siste helg for å konkurrere i det spanske kajakkmesterskapet. De 25 deltakerne tok tilsammen sju medaljer; en gull, tre sølv og tre bronse, og laget ble kåret til Champions of Spain of Young Promises, spanske mestre i klassen for unge og lovende deltakere!

En splitter ny cruisebåt, «Mein Schiff 1» til Lanzarote

En splitter ny cruisebåt, «Mein Schiff 1» kommer til Lanzarote på kvelden onsdag 19.september, og blir liggende i 24 timer. Denne båten ble sjøsatt i mai i år, og skal erstatte den «gamle» Mein Sciff 1. Båten er bygget i Finland. Det er reiseselskapet TUI som eier skipet. Det kommer fra Agadir i Marokko, og er på vei til Tenerife. Båten er 317 meter lang, har koster 200 millioner euro, og ombord er det 3000 passasjerer. «Mein Schiff 1» vil i løpet av vinteren ha 30 turer mellom Kanariøyene, Madeira og Marokko.

Arbeidet er startet med en ny sykkelsti fra Playa Honda til flyplassen
Foto: La Voz

Tirsdag denne uka startet arbeidet med å lage en ny sykkelsti fra Playa Honda til flyplassen. Det er allerede en sykkelsti mellom Puerto del Carmen og Playa Honda, og nå skal det bygges en avstikker til flyplassen som ligger mellom disse to stedene. Arbeidet vil koste 520 000 euro, og vil vare i tre måneder.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast