Nyheter:

Sommertid eller normaltid på Kanariøyene?

Kanariøyene kan snart bli nødt til å bytte tidssone sammen med resten av Spania, dersom EU får det som de vil…

EU vil mest sannsynlig anbefale alle sine medlemsland om å slutte med å veksle mellom sommertid og normaltid (som også kalles vintertid eller standardtid), og permanent operere med sommertid.

Dette forslaget vekker oppsikt på det spanske fastlandet. Spania har egentlig operert i den gale tidssonen helt siden 1942. Da var det var general Franco som bestemte at klokka skulle skrues en time fram i solidaritet med Hitlers Tyskland. Dette gjaldt imidlertid ikke for Kanariøyene.

Fram til 1942 hadde Spania vært i den samme tidssonen som Storbritannia og Irland, som rent geografisk var en nøyaktigere tidssone og er den som brukes på Kanariøyene.
Dette har rent turistmessig vært en fordel for Kanariøyene; turister fra det spanske fastlandet kommer fram en time «tidligere», og turister fra Storbritannia og Irland slipper å stille klokka når de ferierer.

Dessuten har tidsforskjellen mellom fastlandet og øyene stadig blitt nevnt til radiolytterne og TV-seere på det spanske fastlandet; «klokka er nå 17 i Madrid, den er 16 på Kanariøyene» er eksempel på hva som sies mange ganger i døgnet fra mange riksdekkende tv- og radiostasjoner. Dette er god reklame for øyene.

Forslaget fra EU om permanent å bli i sommertid har åpnet opp for store diskusjoner på fastlandet. Den regionale regjeringen på Kanariøyene har også sagt at den er i mot å være på samme tid som fastlandet.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-