Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 38, september 2018

78 flyktninger til Lanzarote siste uke

En båt (patera) med 17 flyktninger ombord ble onsdag kveld oppdaget utenfor kysten av Punta Escama i Haria kommune nord på øya. Av de 17 var sju menn, og resten var mindreårige. Alle var i god form, sa representanter fra Røde Kors som møtte flyktningene da båten ankom hovedstaden etter å ha blitt slept dit.

Flyktninger på kaia i Arrecife fredag. Foto: La Voz de Lanzarote

Fredag morgen kl.05.00 ble en ny patera oppdaget 55 nautiske mil nord for øya La Graciosa. Ombord var det 32 personer, alle menn, hvorav åtte var mindreårige. Flyktningene ble overført til et kystvaktfartøy, og gikk i land i Arrecife fredag formiddag. I følge Røde Kors var alle i god form.
Lørdag morgen ble enda en båt oppdaget utenfor Famara-stranden vest for Lanzarote. Ombord var det 29 flyktninger, alle nord-afrikanere. Blant flyktningene var det 13 mindreårige. To personer måtte til sykehuset på grunn av uttørring. Nå vil flyktningene bli sendt videre til ett av sentrene for flyktninger på enten Gran Canaria eller Tenerife, hvor deres status blir vurdert.

Puerto del Carmen hadde Spanias høyeste hotellbelegg i 2017

Det nasjonale statistikkinstituttet INE rapporterer at Tias kommune med Puerto del Carmen hadde Spanias høyeste belegg på hotellene i 2017. I gjennomsnitt var 87,5 prosent av hotellsengene belagt i fjor, og dermed ligger Puerto del Carmen øverst for andre året på rad. For Kanariøyene lå Lanzarote øverst på listen over hotellbelegg med 87 prosent, fulgt av Fuerteventura med 82 prosent og Tenerife med 81 prosent hotellbelegg.

Fem prosent færre passasjerer på flyplassen i august

Flyplassen på Lanzarote hadde fem prosent færre passasjerer i august sammenlignet med august i fjor. Likevel er det imponerende tall som presenteres; 685 221 passasjerer kom til og dro fra flyplassen. Totalt for Kanariøyene ØKTE trafikken med over to prosent, til over fire millioner passasjerer i august.

Vinprodusenter fra Lanzarote er på promoteringstur til Tyskland  

Representanter for vinhusene El Grifo, La Geria, Los Bermejos, Vega de Yuco og Vulcano på Lanzarote har den siste uka vært i Tyskland for å presentere sine produkter for distributører, spesialbutikker og restauranter. Første stopp var Köln, deretter ble Düsseldorf besøkt. Lokalavisa melder om stor interesse for besøket, og ikke minst for smaksprøvene!

Fire restauranter på Lanzarote anmeldt for manglende informasjon om moms i menyen

Restaurantene Capriccio, Nömadas, Bella Pasta og Canela y Hierbahuerto er anmeldt av Forbrukerrådet på Lanzarote for ikke å inkludere moms (IGIC) i sine priser i menyen. I følge loven skal momsen være inkludert. Nå kan restaurantene få bøter på opp til 3000 euro.

Konferanse om grønn energi på Lanzarote

I november skal Lanzarote være vertskap for over 100 forskere på energi fra hele verden for å diskutere måter å utvikle fornybar energi på.

TV-skjermer for turister prøves ut

Turistmyndighetene har utviklet en prototype på TV-skjermer som skal presentere informasjon for turister på øya. Skjermene vil bli interaktive, og skal plasseres over hele øya.

Fiskekonkurranse i Puerto Calero
Foto: Diario de Lanzarote

Denne helga har det vært fiskekonkurranse på dypt vann med utgangspunkt fra Puerto Calero sør for Puerto del Carmen. 56 båter har deltatt, og det meldes om gode fangster av både blue marlin og dorado. Fiskekonkurransen i Puerto Calero er den eneste konkurransen hvor vinneren får representere Spania i verdensmesterskapet i Costa Rica neste år, Costa Rica Offshore World Charity 2019. Vinnerbåten ble «Lidya», ført av Miguel Rodríguez Suárez fra Puerto Calero.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast