FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 14.september 2018

Hola!

Du leser nå Fredagspils fra Lanzarotewww.lanzaroteposten.com . Du behøver altså IKKE være medlem av en Facebookgruppe for å lese Lanzaroteposten. Du finner likevel linker til denne siden på Facebooksidene til Lanzaroteposten, til Lanzarote er best , og på den splitter nye siden  Lanzarotevenner.

Dessuten finner du nye og informative linker om Lanzarote øverst på Lanzarotespostens nettside, blant annet om nødnummerne på øya, faste aktiviteter på Lanzarote, som for eksempel de daglige markedene, om Lanzarote for nybegynnere, og en fantastisk oversikt over ALT på Lanzarote, historisk, geografisk og kulturelt laget av Audun Brestrup:


Bruker du mobiltelefon, vil de nye sidene skjule seg øverst bak tre horisontale streker…i hvert fall på min mobil. Ta en titt!

I dag og de neste tre-fire dagene er det calima på Kanariøyene, tett dis av fint sandstøv fra naboen vår i øst, Sahara. Sammen med sandstøvet er temperaturene på godt og vel tretti pluss. Myndighetene har gått ut og advart folk som har luftveisproblemer om å holde seg innendørs, drikke masse vann, og unngå fysiske aktiviteter. Værmelderne har kart som viser calimaens bevegelser:

Kanariøyene ser vi i disen til venstre på kartet, rett ved tallet 875.8. Du kan følge bevegelsene HER, trykk så på Initiar Animación, og du ser hvor calimaen er på vei. Og når calimaen er på sitt verste, kan det se slik ut ved flyplassen:

Dersom vi går fire år tilbake i tid finner vi ut at det ble arrangert et stevne for klassiske biler på Lanzarote.  I forbindelse med feiringen av Lanzarotes skytshelgen Dolores i 2014 samlet bilene seg i Mancha Blanca.
Se filmen fra treffet her:

 

Og vil du finne ut hva som skjer under dette årets feiring av Lanzarotes skytshelgen Dolores, klikker du HER.

Og vil du leie en bil på Lanzarote denne høsten, bør du være tidlig ute! Det var dager i sommer hvor det IKKE var en eneste bil ledig på øya. Den britiske nettavisen Lanzarote Information har et samarbeide med bilutleiefirmaet Plus Car.

De skriver at når man bestiller bil derfra, trenger man ikke å betale et depositum ved bestilling eller når man henter bilen; man betaler kun det billeien koster. Man trenger ikke et kredittkort, i leien kan to personer kjøre bilen, det er  gratis barnesete eller ekstra seteputer, bilen er mindre enn to år gammel, og har air conditioning, du henter og leverer bilen på flyplassen, ingen buss å ta, og det er ingen «frivillig» ekstraforsikring.

Klikk HER for å lese mer om utleien, og for å få et uforpliktende prisoverslag.

Trønderen Ole Anderssen eller Ole Bil som mange kjenner han som leier ut biler på Lanzarote via firmaet Autos A.Cabrera. Han har kontor på Hotel Jameos Playa i Puerto del Carmen, og treffes på telefon
(0034) 617 446 894.
Da kan du snakke norsk (helst trøndersk!) når du hører om han har en bil til deg!
Firmaet har også nettside HER.

Avisa VG kunne søndag fortelle om trønderen Arne Gjevik som skulle seile med sin nyinnkjøpte katamaran fra Tenerife via Lanzarote til Trondheim. Det gikk ikke helt etter planen…les den utrolige historien HER.

Sjømannskirken på Lanzarote er ikke helt startet opp ennå, men presten Rose-Marie forteller at senteret hvor sjømannskirken holder til er under oppussing.

Sjømannskirkens anlegg pusses opp. Foto: Kirken

Pergolaene er tatt ned over det meste av anlegget. Murerarbeider pågår som del av klargjøring til maling av senteret. Kirken satser på at hvitmalingen er ferdig når høysesongen setter inn!
Sjømannskirken åpner dørene neste fredag, 21.september fra 12-14, og vi kan allerede nå kjenne duften av nystekte vafler! Søndag 23.september holdes sesongens første gudstjeneste kl.18, med kirkekaffe etterpå. Velkommen!

Ellers ønsker vi kajakk-laget fra Lanzarote lykke til i helgens spanske mesterskap i Castellón på fastlandet, ikke langt fra Valencia.

Lanzarotes kajakk-lag

25 ungdommer og to ledere har i hele sommer trent to ganger daglig, og målet er først og fremst å vinne klassen «Campeonato de España de Jóvenes Promesas», klassen for de aller yngste og mest lovende. Vi ønsker lykke til!

Og i bakken opp fra Burger King og Avenidaen i Puerto del Carmen mot Las Vistas er det nå åpnet en ny gullsmedbutikk og en ny butikk som selger akkurat det samme som de andre tre i rekka gjør;
håndklær, strandutstyr, solbriller og ellers litt ting og tang og stæsj og bimbam:

Fra v.håndklær, smykker, håndklær, håndklær og håndklær. Ikke verst!

Vi var 11 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya er du selvsagt hjertelig velkommen!

Las Vistas er også stedet for høstens fårikålmiddag fredag 28.september kl.19.00. Sandra og Dani på Las Vistas har allerede begynt å glede seg til å servere Norges nasjonalrett på Lanzarote:

Sandra og Dani ved grytene!

Allerede nå kan du melde deg på til nydelig fårikål og dessertkompott! Pris 18 euro. Drikke kommer i tillegg.
Det er bindende påmelding til Las Vistas innen onsdag 26.september ved besøk,
telefon (0034) 928 51 32 58 eller (0034) 679 45 38 98, eller via eposten danielxt600pm@yahoo.es .
Dani ber om 10 euro i depositum, men blir det vanskelig ordner det seg helt sikkert!
Du er selvsagt velkommen til fredagspilsen selv om du ikke vil spise fårikål…itt´no problem!

Søskenbarn Toralf B i Selbu fyller år torsdag, og pussig nok gjør undertegnede det også. Gratulerer med dagen!

Lanzarotes største håndverksmesse arrangeres i Mancha Blanca under Dolores-feiringen fram til og med søndag:

Foto: Tias kommune

Og i morgen lørdag er dagen for den store pilegrimsvandringen Romeria mot Mancha Blanca. Les mer HER om hva det er som egentlig skjer!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast