Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 37, september 2018

Stadig yngre misbrukere av rusmidler på Lanzarote
Foto: Guardia Civil

Forbruket av alkohol, hasj og kokain øker blant mindreårige på øya. Organisasjonen Unidad de Atención al Drogodependiente (CAD) de la Consejería de Bienestar Social er en offentlig institusjon som regjeringen på Lanzarote har utnevnt til å finne ut om bruken av rusmidler blant barn og unge.
I en rapport forteller de at 108 barn i alderen 11 til 18 år ble registrert som misbrukere i 2017. 85 prosent av disse var gutter. 70 prosent av misbrukerne ble registrert i hovedstaden Arrecife, mens resten kom fra kommunene San Bartolomé, Tías og Teguise. Det er flest misbrukere i alderen 14-16 år. Hittil i år har det blitt meldt 49 nye tilfeller til CAD. Regjeringen har nå bevilget 60 000 euro i arbeidet med å kartlegge og samtidig sende misbrukerne til de rette hjelpeinstitusjonene på Lanzarote.

Plan mot flystøy for naboer til flyplassen
Områder berørt av flystøy på Lanzarote. Ill: AENA

Det spanske luftfartstilsynet, AENA driver de fleste flyplassene i Spania og på Kanariøyene. AENA har nå laget en plan for å redusere støyen fra fly som lander og tar av på Lanzarotes flyplass Guacimeta.
Det er regnet ut at 8 500 mennesker er berørt av støy fra flyene, støy som har et nivå på 55 desibel eller mer. Dette gjelder 1800 hus i Playa Honda, 1800 hus i Arrecife og 300 hus i Matagorda i Puerto del Carmen. Av tiltakene som skal forsterkes er å sette lavere grenser for flystøy, og gi bøter til fly som støyer mer enn tillatt, mulig forkortelse av tidsrommet fly kan lande og ta av, og fysisk lydisolasjon av skoler, hjem for eldre, sykehus og kulturhus i nærheten av flyplassen.

Tyske piloter i Ryanair streiker onsdag 12.september / Det britiske flyselskapet Jet2.com utvider på Lanzarote

Alle piloter i flyselskapet Ryanair som er stasjonert i Tyskland går ut i en 24 timer lang streik onsdag. Det er ikke kjent hvordan dette slår ut for Kanariøyene, men dersom ditt fly blir berørt vil du motta en melding. Hører du ingen ting, må du møte opp på flyplassen som normalt.

Det britiske lavprisselskapet Jet2.com skal ansette 50 medarbeidere på Lanzarote. Sammen med turoperatøren Jet2holidays skal de øke trafikken fra byene Manchester, Birmingham og Leeds til Lanzarote.

Fabrikk med falske merkevarer avdekket i Arrecife (se bildet øverst)
Falske skjorter fra Lanzarote. Foto: Lokalpolitiet

I slutten av august kunne lokalpolitiet i hovedstaden Arrecife avsløre en hel fabrikk som ble brukt til å produsere falske skjorter. Nesten 3 000 ferdigtrykte t-skjorter og polo-skjorter ble funnet av kjente klesmerker, men alle var falske. Salgsverdien på de ferdige varene var over en million euro. Det ble også funnet maskiner til trykking av logoer. Nå ventes fengselsstraff og bøter for de involverte. Kanariøyenes anti-piratkommisjon, Comisión Antipiratería del Ministerio fortsetter arbeidet med å finne piratkopierte varer på øyene.

Kjempemanet funnet i Famara
Foto: Leser, La Voz de Lanzarote

En kjempestor manet ble oppdaget siste helg på stranda i Famara vest på Lanzarote. I følge øyenvitner hadde maneten en diameter på 1,40 meter, og at flere av tentaklene var begravet i sanden. Det står ingen ting hva slags manet dette var, og om den var farlig for mennesker.

Drosjer i Arrecife får informasjonstavler for blinde og svaksynte i bilen

Drosjene i hovedstaden Arrecife blir nå utstyrt med tavler i blindeskrift. Der vil passasjerene få opplysninger om hva turen koster, nummer og lisens på drosjen, og et spesielt telefonnummer som kan brukes ved eventuelle uklarheter.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast