Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 37, september 2018

Rengjøringspersonalet ved Be Live-hotellet i Costa Teguise vant frem
Streiken vant frem! Glade arbeidstakere i Costa Teguise. Foto: El Chaplon

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har rengjørerne ved Hotel Be Live Experience Lanzarote Beach i Costa Teguise streiket siden 10.august. Grunnen er at hver renholdsarbeider fikk lønn for seks timers jobb, men måtte jobbe opp mot 10 timer daglig for å bli ferdig med 26 rom. Nå har de ansatte fått til en avtale med ledelsen om at tallet på rom per arbeidstaker skal reduseres med 10 rom, slik at reell arbeidstid og lønn samsvarer.

Britisk flypassasjer etterlyst av politiet tatt på Lanzarote

Alle som flyr fra Storbritannia til Lanzarote må vise pass ved ankomst, fordi Storbritannia ikke er med i Schengen-avtalen om passfrihet. En 26 år gammel britisk mann som kom med et fly fra Storbritannia til Lanzarote siste uke ble stoppet i passkontrollen. Der ble det nemlig oppdaget at mannen var etterlyst av politiet på Mallorca, og dermed ble mannen arrestert av politiet på flyplassen. Nå blir det en flytur til Mallorca for denne mannen, hvor en fengselscelle venter. Dette viser at systemet fungerer, også på lille Lanzarote.

Nytt helsekort til innbyggerne på Lanzarote

Alle innbyggerne på Kanariøyene har nå fått nye helsekort. På Lanzarote er det 90 400 mottakere, og per 6.september har halvparten hentet sitt nye kort på sin nærmeste helsestasjon. Innbyggerne må hente kortet sitt før 5.oktober. Etter den dagen blir kortet trukket tilbake. På kortet er det opplysninger som nå gjør det enklere å bestille legetime, hente resepter med mer.

Elektriske busser i nasjonalparken Timanfaya
Turistveien i nasjonalparken

Styret for CACT, senteret for kunst, kultur og turisme har underskrevet en kontrakt med et spansk selskap som skal utstyre nasjonalparken med elbusser. Dette vil redusere CO2-utslippene i parken med 469 tonn hvert år. Dessuten vil kostnadene til fossilt drivstoff reduseres med 180 000 euro, nesten 1,8 millioner kroner. De nye elbussene vil nå gjennomgå en flere ukers testperiode før de settes inn i vanlig trafikk. Prosjektet koster over en million euro, penger som er bevilget av Kanariøyenes utviklingsfond (FDCAN).
Styret i CACT har også bestemt at man skal gjøre det lettere for mennesker med nedsatt funksjonsevne å besøke nasjonalparken, og gi denne gruppen 30 prosent billettrabatt. Det vil også bli 30 prosent rabatt til alle besøkene i parken etter kl.15 hver dag.

Redningslag fra brannvesenet på Lanzarote tok andreplassen i spansk mesterskap
Laget fra Lanzarote under konkurransen i SpanIa. Foto: El Chaplon

Hvert år arrangeres det konkurranser blant forskjellige brannvesen i Spania i å være best i forskjellige redningsoperasjoner. I år kom laget fra Lanzarote inn på en total andreplass etter å ha vunnet klassen for «teknisk redning», blitt nummer to i «standard redning» og tredjeplass i «sanitær redning». Andreplassen gjør at redningslaget fra Lanzarote skal representere Spania sammen med laget fra Valencia i verdensmesterskapet i redning. Mesterskapet finner sted i Cape Town i Sør-Afrika i slutten av oktober.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast