FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 7.september 2018

Hola!

September er kanskje den fineste måneden å tilbringe på Lanzarote; solrike og varme dager, og blå kvelder med temperaturer midt på 20-tallet. I går morges kom et det par regnskurer; det rensket lufta og vasket øya!
Kan det bli bedre?

Sist lørdag, 1.september var det nøyaktig 288 år siden de vulkanske utbruddene i Timanfaya startet.

I følge historiebøkene kunne innbyggerne i landsbyen Yaiza se at deres beste åkerland plutselig delte seg i to, og opp gjennom sprekkene dukket det opp et vulkansk fjell. Klokka var mellom 21 og 22 på kvelden 1.september 1730, og utbruddene tok ikke slutt før 24.april 1736. Da hadde Lanzarote blitt kraftig forandret.

Facebooksiden Meteorologia Lanzarote viste denne uka et historisk kart (udatert) hvor vulkanutbruddet blir beskrevet:

Og det er flere som har lyst til å oppleve denne vulkanske øya!

Det spanske lavprisselskapet Volotea satser denne vinteren på å bringe flere franske turister til Lanzarote.

Selskapet flyr allerede hver lørdag fra den franske byen Nantes til Lanzarote, og fra 22.desember starter selskapet nye ruter til øya fra byene Bordeaux, Marseille og Toulouse. Det er også interessant å se at flere turselskaper på øya nå har ansatt fransktalende guider for å yte god service til denne stadig voksende turistgruppen.

Bilvelt nr. 79 i serien Biler som velter på Lanzarote tilsynelatende uten grunn skjedde tirsdag kveld i Calle Triana i hovedstaden Arrecife. Dette ble et dramatisk velt, i og med at de to i bilen som veltet var på flukt fra politiet. Etter at bilen veltet ble det hele ganske så dramatisk, med politiet som brukte pistol før de to ble anholdt.

Foto: Diario de Lanzarote

En av naboene filmet hele opptrinnet, som du kan se her:

Det viste seg senere at også tre kvinner ble skadet i dette opptrinnet, og de ble alle kjørt til sykehuset med mindre skader. Denne videoen ble raskt plukket opp av de største TV-kanalene og avisene på fastlandet, og nå også i Lanzaroteposten…

«Rent it quick» heter et utleiefirma på Lanzarote.

De har lageret sitt i Tias, og leier ut alt fra mobile kaldluftanlegg, vifter, utstyr for spedbarn som barnevogner og senger, husholdningartikler som mikrobølgeovner, TV-apparater, radioer og strykejern, solsenger og parasoller. De leier også ut hjelpemidler for funksjonshemmede som rullestoler, gåstoler, dusjstoler osv. Man kan også lagre kofferter, sykler, møbler med mer hos Rent it quick. Firmaet bringer og henter. Les mer HER.

Denne helga avsluttes landsbyfesten i Yaiza sør for Puerto del Carmen. Som kommunen skriver på sine nettsider: Landsbyfesten i Yaiza byr på musikk, lykke og solidaritet!
Programmet for landsbyfesten i Yaiza finner du HER (på spansk).

Vi var fire gjester på siste ukes fredagspils! Vi møtes igjen i kveld fra kl.19.00, og stedet er som vanlig Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Det er mange som har fødselsdag de neste dagene:
Thor L
på Otterstad fyller år i dag fredag. Tidligere sjømannsprest på Lanzarote, Nils Kristian Lie på Hamar feirer dagen sin  på lørdag, mens kona hans, Ragnhild fyller år dagen etterpå. Andre W på Lanzarote fyller også år søndag. Min niese Astrid Ø på Eidsvoll feirer dagen sin mandag, og på tirsdag feirer Runar D på Tjøme dagen sin. Tone B på Lanzarote fyller år torsdag, og det gjør også Stein Arve K på Stjørdal. Gratulerer med dagen!

Her kommer noen bittesmå nyheter…

– I neste uke begynner Fiesta de Dolores i Mancha Blanca, den største folkefesten på øya og en hyllest til Lanzarotes skytshelgen. Lanzaroteposten kommer snart med en større artikkel om festivalen.
Tinajo kommune har satt opp denne KALENDEREN.

– Jeg leser på forskjellige sosiale medier om øya «La Grandiosa» (!) nord for Lanzarote og dyreparken «Texas Range» på Lanzarote…folkens, øya nord for Lanzarote heter La Graciosa (og er ingen pizza!), og dyreparken heter Rancho Texas!

– Denne uka begynner den spanske TV-kanalen Movistar+ å vise » Skam España«, og de første bildene derfra kan du se HER.

– Avisa VG hadde i forrige uke en betalt artikkel om Kanariøyene, og der kan du blant annet lese om Merethe Greenway som møtte mannen sin på Lanzarote. Les hele artikkelen HER.

– fredag 28.september markeres Fårikålens dag også på Lanzarote. Følg med her om påmelding med mer.

– Sjømannskirken på Tenerife melder at de åpner dørene for en ny sesong denne helga. Søndag kl.11.00 er det en gudstjenestlig samling. Fra neste uke er kirken åpen mandag og onsdag fra 10-14.30 i hele september. Les mer HER. Sjømannskirken på Lanzarote kommer snart etter, så følg med i Lanzaroteposten.

– Ellers finner du mange interessante opplysninger om solskinnsøya på den offisielle nettsida Turismo Lanzarote. Der finner du også forslag på 10 forskjellige aktiviteter du kan gjøre når du er på Lanzarote.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast