Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 36, september 2018

Det blir rekordavlinger av druer på Lanzarote

I følge organisasjonen Vinos de Lanzarote går det mot rekord av antall kilo druer plukket på Lanzarote denne høsten. Innhøstingen er ikke helt ferdig ennå, men så langt er det plukket 480 000 kilo MER druer av sorten Malvasia Estrella enn i fjor, og dermed vil sluttallet for Malvasia bli over 2,4 millioner kilo.
I tillegg kommer de blå druene (listán negra) som vil passere 500 000 kilo, og de søte druene Moscatel (listán blanca) som vil nå nesten 250 000 kilo. Alt i alt regner myndighetene med at det blir høstet over 400 000 kilo mer i år enn i 2017, og dermed passere rekorden på tre millioner kilo med flere hundre tusen kilo!

Arbeidsledigheten økte i august
Arbeidskontoret i Arrecife

358 personer mistet jobben sin på Lanzarote i august, og registrerte seg som arbeidsledig. Det var San Bartolomé kommune som fikk flest ledige med 55 personer. Det er per 31.august 10 932 arbeidsledige på Lanzarote.

Oversikt over arbeidsledige på Lanzarote i august; 6322 kvinner og 4610 menn.

Også på de andre Kanariøyene ble det registrert flere ledige i august. Tilsammen er 207 000 personer meldt ledige i august på øyene.

Flyktningbåt (patera) til Lanzarote mandag
Foto: La Voz de Lanzarote

En patera ble sett sør for Lanzarote mandag ettermiddag. I følge øyenvitner ble båten observert utenfor Papagayo-strendene ved Playa Blanca. Myndighetene har nå funnet 15 personer hvorav tre mindreårige som var ombord i båten, og fortsetter å lete etter flere. Flyktningene ble tatt hånd om av Røde Kors på øya.

Cruisesesongen starter på Lanzarote
«Independence of the Seas» ved kai i Arrecife. Foto: El Chaplon

Fredag 14.september starter høstens og vinterens cruisesesong på Lanzarote. Det første skipet som kommer er norsk-amerikanske «Independence of the Seas«fra selskapet Royal Caribbean International. Skipet kommer fra Cadiz på fastlandet på vei til Las Palmas. Skipet kommer inn kl.08.00, og drar videre kl.18.00. Ombord er det 4370 passasjerer og en besetning på 1360. Oktober blir den travleste måneden med 21 skip på besøk.
6.oktober kommer kjempen «Navigator of the Seas» til Lanzarote med nesten 4000 passasjerer og en besetning på 1200 medlemmer ombord. 10.oktober kommer det tre skip; «Queen Elizabeth«, «Europa 2» og «Costa Pacifica» med tilsammen 9300 personer ombord. Da blir det folksomt!

Fortidsminneforeningen på Lanzarote ber om flere vakter i nasjonalparken Timanfaya

Fortidsminneforeningen på Lanzarote ber nå myndighetene om å sette inn flere «miljøvakter» i Timanfaya. Siste helg kunne medlemmer av foreningen se og samtidig fotografere turister som vandret på egen hånd i forbudt område. Der ble det også bygget varder.

Turister på ville veier i Timanfaya. Foto: Diario de Lanzarote


Ulovlig bygde varder i Timanfaya. Foto: Diario de Lanzarote

I nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote er det bare lov å ferdes på stier og områder som er skiltet. De aller fleste stedene i parken er det totalforbud å gå på egen hånd. Blir du tatt, kan det bli både politianmeldelse og straff i form av høye bøter. Det er turselskaper som tilbyr gruppeturer til fots til forskjellige områder i nasjonalparken, som for eksempel Canary Trekking.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast