FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 31.august 2018

Hola!

Det er godt og varmt på Lanzarote, og smilende folk ser ut til å trives på stranda og på utekafeene!

Det skjer et skifte av turister på Lanzarote for tida; det blir færre og færre barn og unge etter som skolene i Europa begynner igjen etter sommerferien. Nå er det også snart skolestart for elevene på Lanzarote, og vi er tilbake i hverdagen igjen.

I følge hotellforeningen på Lanzarote, ASOLAN var hotellbelegget på øya 85 prosent i juli, det høyeste på Kanariøyene. Likevel er belegget over fem prosent lavere enn i juli i fjor. Ekspertene sier at grunnen er Tyrkia, som nå har blitt en ny favoritt spesielt blant britene. Vinterens feriebestillinger til Lanzarote er likevel på 2017-nivå, da over tre millioner gjester besøkte øya.

Byfesten i hovedstaden Arrecife de siste to ukene samlet tusenvis av publikummere.

Bildet øverst er fra stranda El Reducto ved Gran Hotel lørdag kveld, da over 30 000 publikummere samlet seg for å høre og se på den spanske artisten Macaco og bandet hans. Og etterpå ble festen avsluttet med et gedigent fyrverkeri mens folk slappet av på stranda:

Foto: La Voz de Lanzarote

Nå går fiesta-stafetten videre til Yaiza. I kveld starter landsbyfesten Fiestas de Los Remedios, en hyllest til byens skytshelgen.

Fiesta i Yaiza 2017

Den viktigste kvelden er neste lørdag, 8.september med opptog, utedans og finalen på kommunens talentkonkurranse. I skrivende stund er ikke programmet lagt ut på kommunens nettside, men det kommer?

Samtidig som fiestaen i Yaiza begynner er det også fiesta i Caleta de Famara. Lørdag 1.september er den store festkvelden der, og vil du dit kan du hoppe på bussen fra Lanza Event Cruiser , enten kl.21 eller kl.23 med retur kl.01 eller kl.04. Bussen går fra Playa Blanca, Costa Teguise, Arrecife, Puerto Calero, Matagorda og Puerto del Carmen.

Etter to ukers stillhet på bilveltfronten, er vi i dag kommet inn i en stim, med bil nr.75,  76,  77 og 78 i serien Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn:

Foto: El Chaplon

Den første ulykken skjedde lørdag morgen kl.06.00 i Calle Manolo Millares i hovedstaden Arrecife. Bilføreren fikk bare et lite kutt, skriver avisene. Men se på bildet…hadde han prøvd å kjøre OVER bilene på siden? Hvordan klarte han dette?

Mandag kveld kl.23.41 veltet det så en annen bil på hovedveien LZ-2 like ved shoppingsenteret Deiland i Playa Honda. Ombord var en kvinne på 41 år og et barn. I følge lokalavisa fikk de noen kuttskader etter rundkastet:

Foto: La Voz de Lanzarote

Bil nr.77 fant vi veltet utenfor hovedveien LZ-2 i rundkjøringen ved landsbyen Yaiza. Onsdag morgen kl.09.45 ble utforkjøringen meldt til politiet:

Foto: La Voz de Lanzarote

Sjåføren ble mørbanket, og ble kjørt til sykehuset for en sjekk. Bil nr. 78 ble oppdaget torsdag morgen utenfor Avenida Femés i Playa Blanca. Da hadde sjåføren forsvunnet, i følge lokalavisa:

Foto: La Voz de Lanzarote

Ta en titt på disse sandalene:

Sandalene mine fyller 18 år! Myndig!

De ble kjøpt 2.september 2000, dagen etter at jeg satte mine ben på Lanzarote for aller første gang, og er i bruk fremdeles! I morgen lørdag 1.september er det altså 18 år siden jeg kom til øya for første gang.
Jeg markerer «myndighetsdagen» med litt mat på Tropicana restaurant i Puerto del Carmen etter fredagspilsen i kveld. Er du på øya er du hjertelig velkommen til å innta en pizza og/eller et glass cola med meg fra sånn ca kl.20.00. Si gjerne fra om du kommer, så bestiller jeg bord.

Fullriggeren «Christian Radich» legger kursen mot Kanariøyene i desember.  Dessverre kommer ikke skuta til Lanzarote denne gangen, men blir liggende i Las Palmas på Gran Canaria. Derfra kan folk bli med på en ukes seilas til Madeira fra 1.desember, eller dra til øyene Tenerife og La Palma den 8.desember.

«Christian Radich» forlater Las Palmas i fjor

Les mer om turene og kanskje melde deg på HER.

Naken turist bygget ulovlig varde i Nasjonalparken!

Denne overskriften ligner jo litt på en sangtittel Tramteateret kom med på 80-tallet; » Naken greve jager neger med øks», men overskriften fra nasjonalparken Timanfaya er helt sann! Se bare på bildet her, tatt av en annen turist:

Foto: Leser, La Voz de Lanzarote

Bildet ble tatt i nasjonalparken mandag, og ble levert politiet Guardia Civil sammen med en anmeldelse. Lokalavisa fikk også tilsendt bildet, og der står det at det var to personer som var ute i parken og bygget varder, uten klær. Nudistene ble advart om at området er beskyttet og at ingen hadde lov til å være der, men de brydde seg ikke. Da politiet endelig kom til parken, var de nakne menneskene borte. Nå krever lokalavisa flere vakter i Nasjonalparken, eller «miljøvoktere» som de skriver.

Vi var tre gjester på siste ukes fredagspils; to trøndere og en sør-amerikaner:

Trond, Alejandra og Ola. Foto: Trond Bremseth

I kveld møtes vi igjen på LAS VISTAS, vårt gamle møtested i Puerto del Carmen fra kl.19.00 og utover.
Hjertelig velkommen!

Leif B i Bergen fylte år i går torsdag. Ola F i Beitstad fyller år mandag, og Greta Aa i Trondheim feirer dagen sin tirsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast