Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 36, september 2018

Ny ferjerute mellom Gran Canaria og Lanzarote

Ferjeselskapet Fred.Olsen starter igjen å trafikkere strekningen Gran Canaria til Lanzarote fra 15.oktober. Selskapet seilte også mellom disse to øyene tidlig på 2000-tallet.

Nå settes den store katamaranen «Betancuria Express» inn på strekningen, og turen vil ta tre og en halv time.
Det blir to avganger hvert døgn; fra Lanzarote kl.05.30 og kl.16.00, og fra Las Palmas kl.10.00 og 21.00. Katamaranen vil derfor tilbringe natten på Lanzarote. På søndager blir det en avgang; kl.14.00 fra Lanzarote og kl.18.30 fra Las Palmas.

Fram til 15.oktober skal det bygges en ny passasjerterminal i Arrecife. Katamaranen «Betancuria Express» er verdens største katamaran, og har en toppfart på 38 knop. Navnet har den fått etter den første hovedstaden på øya Fuerteventura. Noen avganger i november og desember vil gå innom Morro Jable på Fuerteventura.

Katamaranen er bygget i Australia, og ble overtatt av selskapet «Færger AS» i Danmark i 2011. Fred.Olsen kjøpte ferjen i 2016, og mannskapet er nå i Danmark for å bli kjent med båten ved blant annet å teste den i høststormene i Østersjøen. Katamaranen kan ta 1600 passasjerer og 357 biler.
Billetter kan bestilles på nettet, eller ved å ringe (0034) 902 100 107.

Brann i Hotel Jameos Playa i Puerto del Carmen
Foto: La Voz de Lanzarote

Natt til lørdag begynte det å brenne i ett av vaskerommene ved Hotel Jameos Playa i Puerto del Carmen. Brannvesenet kom raskt til stede. Sprinkleranlegget i vaskerommet fungerte, og brannen ble raskt slukket. Det var feil ved elektriske anlegget som gjorde at det ble overoppheting og deretter brann, sier de branntekniske ekspertene.

52 tonn søppel plukket på en måned
Foto: La Voz de Lanzarote

Lanzaroteposten skrev tidligere i vår om 130 arbeidsledige som via Kanariøyenes utbyggingsfond FDCAN fikk ryddejobber på Lanzarote. Nå kommer de første resultatene av jobbene: I løpet av den første måneden ble det samlet inn 52 tonn med søppel på Lanzarote. Nesten halvparten av dette søppelet, 23,5 tonn ble plukket i området Argana Alta i Arrecife, området rundt det offentlige sykehuset. Lederen for programmet, Manuel Cabrera skryter uhemmet av innsatsen til arbeidsgruppen, men sier til lokalavisen at alle ble skuffet over de som bor i området ved sykehuset da det to dager etter siste opprydding var like ille som før.

Innbyggerne i Arrieta kjemper mot campingplass
Bobiler i Arrieta

Innbyggerne i landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote kjemper nå med nebb og klør mot et forslag om å bygge ut et område på 55000 m2 ved stranden Garita til campingplass. Det er representanter fra kommunestyret i Haria som har fremmet forslaget om en ny campingplass i området, men det vil ikke befolkningen ha. Denne uka kom presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés innbyggerne til unnsetning ved å si at det IKKE vil bli en ny campingplass i Arrieta. Det er allerede fra gammelt av et område på ca 30 000 m2 hvor bobiler kan parkere, og den plassen skal bestå.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast