Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 35, august 2018

To tonn søppel fjernet etter byfesten i Arrecife
30 000 mennesker på stranda lørdag kveld…Foto: La Voz de Lanzarote

Og sånn så det ut søndag morgen:

Ren strand igjen søndag. Foto: El Chaplon

Etter at over 30 000 mennesker var samlet på stranda El Reducto ved Gran Hotel i hovedstaden Arrecife lørdag kveld, ble det selvsagt lagt igjen litt søppel. Det tok byens rengjørere bare noen timer å få stranda ren og fin igjen etter å ha plukket over to tonn søppel. Publikum får likevel skryt fra de ansvarlige for å ha brukt søppelkassene som var satt opp; det gjorde arbeidet til rengjørerne lettere.

Tias kommune bruker 600 000 euro til utbedring av offentlige områder
Nasjonenes plass, Plaza de las Naciones i Puerto del Carmen

Tias kommune henter nå inn anbud på arbeider i området ved Nasjonenes plass i Puerto del Carmen. I området åpnes det før jul et nytt femstjerners hotell, Lava Beach, og Hotel San Antonio skal også pusses opp. Nå ønsker kommunen at området mellom Hotel Sol Lanzarote og Hotel San Antonio skal rustes opp slik at det blir lettere adkomst for publikum. Det er satt av 600 000 euro, nesten seks millioner kroner til dette arbeidet.

Gjennomsnittlig alderspensjon på Kanariøyene er knapt 1000 euro i måneden

Den gjennomsnittlige alderspensjonen på Kanariøyene er litt over 1000 euro per måned, nesten 80 euro lavere enn gjennomsnittet i resten av Spania. Det er Canariajournalen som skriver dette tirsdag. Minstebeløpet for alderspensjon på Kanariøyene i 2018 er 666 euro i måneden for enslige pensjonister over 65 år. For ektepar er minstebeløpet 811 euro, og 624 euro for ektefelle med lavest inntektsgrunnlag. Minstelønnen er til sammenligning 736 euro per måned. Det er nesten 320 000 pensjonister på Kanariøyene. Sammenligner vi med Norge var alderspensjonen der 19 500 kroner per måned i gjennomsnitt, omtrent dobbelt så høy som på Kanariøyene.

Rødvin fra Lanzarote vant sølv i internasjonal vinkonkurranse

Det er ikke ofte rødvin fra Lanzarote får priser i internasjonale vinkonkurranser; som regel er det hvitvin fra øya som blir belønnet. I august vant imidlertid Bodegas La Grieta fra Punta Mujeres nordøst på Lanzarote pris for sin rødvin. Det ble sølvmedalje i klassen «røde viner under seks måneder» i den internasjonale vinkonkurransen «VinDuero-VinDouro», den største konkurransen i Spania og Portugal som ble arrangert for 14.året på rad i byen Salamanca. Over 500 forskjellige viner konkurrerte. Les mer om Bodegas La Grieta HER (på engelsk). Lanzaroteposten gratulerer!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast