Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 35, august 2018

Arbeiderne ved femstjerners hotell i Playa Blanca aksjonerer

Hotel Princesa Yaiza i Playa Blanca

Arbeiderne ved Hotel Princesa Yaiza i Playa Blanca går til aksjon torsdag 30.august og tirsdag 11.september. Grunnen er at lønna stadig er forsinket uten at ledelsen forklarer hvorfor. Dette gjør det vanskelig for ansatte som har lån og som må betale husleie. I følge fagforeningen CCOO har dette vært et problem i lang tid, og nå skal arbeiderne demonstrere i to dager utenfor hotellet. Hotellet er stadig fullbooket, og at lønna uteblir er ikke akseptabelt, sier fagforeningen.

Ferjene mellom Lanzarote og Fuerteventura setter passasjerrekord

I andre kvartal i år satte ferjene som trafikkerer strekningen Lanzarote-Fuerteventura rekord. Selskapene Fred.Olsen og Armas fraktet tilsammen 281 767 passasjerer, noe som er nesten fire prosent flere enn i samme periode i fjor. Dette gjør at strekningen Lanzarote-Fuerteventura er den travleste av alle ferjeruter på Kanariøyene.

Havbassengene i Punta Mujeres rengjort

Et naturlig basseng i Punta Mujeres. Foto: Facebook

De naturlige bassengene i sjøkanten i landsbyen Punta Mujeres nordøst på Lanzarote er populære badesteder. Nå har bassengene blitt rengjort. Ved lavvann siste uke gikk ryddegjengen inn i bassengene og plukket løse steiner og annet søppel.

Utsiktspunktet Mirador de Haría pusses opp

Nå pusses utsiktspunktet opp. Foto: Diario de Lanzarote

Utsiktspunktet i bakkene ned til landsbyen Haría nord på Lanzarote har ligget brakk i over 20 år. Nå har arbeidet med å pusse opp stedet begynt, og ordføreren i Haría sier at det skal brukes 240 000 euro på arbeidet. Det var Lanzarotekunstneren Cesar Manrique som først bygget et hus på stedet, og nå håper man at oppussingen er ferdig til neste år da øya markerer Cesar Manriques hundreårsdag.

UD Lanzarote vant åpningskampen i kanarisk tredjedivisjon

UD Lanzarote

Fotballaget UD Lanzarote vant søndag sin første kamp for sesongen i kanarisk tredjedivisjon mot naboen US Yaiza. Over 700 publikummere så UD Lanzarote slå US Yaiza 1-0. I neste kamp  reiser UD Lanzarote til Gran Canaria for å møte UD San ​​Fernando. US Yaiza spiller hjemme mot CF Unión Viera. Hele kampoppsettet ser du HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast