Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 34, august 2018

Ansatt ved badeland i Costa Teguise ranet

Foto: Aquapark

En ansatt ved Aquapark i Costa Teguise ble ranet av to personer mandag morgen. Den ansatte var på vei til banken med helgens inntekter, tilsammen 14 000 euro da ranerne slo til. De truet den ansatte med noe som så ut som en pistol. Politiet ble øyeblikkelig varslet, og i følge lokalavisen slo de en ring rundt Costa Teguise i håp om å ta ranerne. Senere på formiddagen ble to spanjoler, 19 og 35 år gamle arrestert i hovedstaden Arrecife, mistenkt for ranet.

Tre pateras (flyktningbåter) til Lanzarote på to dager

En av båtene ble funnet på Playa Bermejo ved El Golfo. Foto: La Voz de Lanzarote

En patera ble mandag formiddag funnet på Playa Bermejo ved El Golfo sørvest på Lanzarote. Båten, som var omtrent fem meter lang var tom, men ombord ble det funnet bensinkanner, hvorav noen av disse var tomme. Det ble satt i gang leting etter flyktningene, uten resultat.

Patera ankom Órzola. Foto: Guardia Civil

Tidlig onsdag morgen ble en annen båt oppdaget ved Orzola nord på Lanzarote. Ombord var det 23 mannlige flyktninger, hvorav seks var mindreårige. Flyktningene ble gitt mat, klær og tepper av Røde Kors før Nasjonalpolitiet kjørte de til Guardia Civils stasjon i Costa Teguise.
En tredje båt dukket opp midt på dagen onsdag ved Puente de las Bolas, broen som er midt i hovedstaden Arrecife:

Puente de las Bolas i Arrecife. Foto: La Voz

Etterhvert fant politiet sju flyktninger fra denne båten. Nå plasseres flyktningene, som alle er fra land nord i Afrika ved et mottak på Gran Canaria eller Tenerife slik at deres status blir sjekket.

Vindmøllene i Los Valles nord på Lanzarote produserer mer strøm

Vindparken som står på fjellet ovenfor landsbyen Haria nord på Lanzarote (se bildet over) produserte det første halvåret i år 13 349 megawatt timer energi, nok til å levere strøm til 7600 boliger. Vindmøllene drives av energiselskapet Endesa og Enel Green Power España (EGPE), som tilsammen driver 15 vindparker på Kanariøyene. Vindparken på Lanzarote ble bare slått av vindparkene Arico på Tenerife og Carretera de Arinaga på Gran Canaria i å produsere mest fornybar energi.

Flere personer i jobb på Lanzarote

Det ble satt rekord når det gjelder å få folk i arbeid på Lanzarote i juli. Litt over 58 000 personer var i betalt jobb, hvorav litt over 10 000 personer er selvstendig næringsdrivende. Det er hovedstaden Arrecife som har flest arbeidstakere med mer enn 20 000, mens Haria kommune ligger sist med litt under 1000 arbeidstakere. Det er flest ansatte i servicenæringen på øya. I juli var  10 574 personer registrert som arbeidsledige på Lanzarote, 6,5 prosent færre enn i juli i fjor.

Flere flyseter til Lanzarote og Tenerife denne vinteren

I følge den kanariske turistorganisasjonen Promotur settes det inn 700 000 ekstra flyseter til Lanzarote og Tenerife denne vinteren. De fleste ekstra flyene kommer fra Storbritannia, Tyskland, Italia og ikke minst Frankrike. 230 000 av de totale setene kommer fra det spanske fastlandet. Det spanske lavprisselskapet Volotea skal sette inn ekstra fly fra blant annet fastlandet, Frankrike og Italia, sammen med det tsjekkiske selskapet SmartWings og britiske easyJet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast