Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 34, august 2018

Vannskuterfirma anmeldt i Puerto del Carmen

Et firma som leier ut vannskutere i Puerto del Carmen ble anmeldt siste uke etter en kontroll utført av politietaten Guardia Civil. Firmaet måtte stoppe virksomheten sin øyeblikkelig da politiet fant flere sikkerhetsmangler ved skuterne. På Lanzarote skal firmaer som leier ut skutere ha en fjernkontrollmekanisme som gjør at ansatte kan koble ut motorkraften på skuteren for å unngå ulykker, kollisjoner og uvettig kjøring. Denne mekanismen hadde ikke dette firmaet. Dessuten skal det være en ansatt som passer på ikke flere enn fire skutere samtidig. Dette firmaet hadde sju skutere ute på sjøen og en ansatt til å passe på. Dessuten tilbød firmaet turer til øya Los Lobos, øya som ligger mellom Lanzarote og Fuerteventura. Dette er det ikke lov til. Og som om dette ikke var nok, viste det seg at selskapet faktisk ikke hadde lisens til å drive virksomheten sin, da det ikke var registrert hos myndighetene! Guardi Civil sier at de så langt i sommer har hatt 28 inspeksjoner av virksomheter knyttet til sjøen, og kontrollene fortsetter.

Flere voldtekter på Lanzarote anmeldt i årets seks første måneder

Selv om de totale anmeldelsene til politiet falt med åtte prosent i årets seks første måneder i forhold til i fjor har tallet på anmeldte voldtekter økt fra tre i fjor til seks i 2018. Dessuten er det anmeldt 24 «andre» seksuelle overgrep mot 13 i samme periode i fjor. 32 tilfeller av narkotikaforbrytelser ble meldt mot 20 i fjor, og det ble også rapportert om 295 innbrudd i hus mot 210 året før. Tallet på biler som ble stjålet gikk ned fra 36 til 18.  Det er også anmeldt færre ran på øya i årets seks første måneder, fra 60 til 55 i år. Tallene er hentet fra en rapport som innenriksdepartementet på Kanariøyene offentliggjorde siste uke.

Ny streik ved hotell i Costa Teguise

Foto: El Chaplon

Som Lanzaroteposten fortalte om i forrige uke streiket rengjøringspersonalet ved  Hotel Be Live Experience Lanzarote i Costa Teguise fredag 17.august. Grunnen var at de hadde for mange rom å rengjøre i forhold til antall timer de fikk lønn for; de måtte bruke 10 timer daglig for å ble ferdig med 26 rom, og fikk betalt for seks timer. Nå har fagforeningen meldt at streiken fortsetter torsdag 23.august, og nå er det ingen tidsramme for streiken, den vil fortsette til det blir en løsning, sier fagforeningen.

Turistmyndighetene på Lanzarote møtte 315 tyske reisebyråer

Den siste måneden har turistmyndighetene på Lanzarote besøkt byene Berlin, Leipzig, Dresden og Erfurt. Der hadde de informasjonsmøter om Lanzarote med representanter for 315 tyske reisebyråer. Disse tyske byene var valgt med omhu, fordi noen av de ligger så nære grensene til Polen og Tsjekkia at reisebyråene der har mange kunder fra disse landene også.

Vil du pynte til jul i Tias kommune?

Tias kommune inviterte denne uka firmaer til å komme med tilbud på julepynting av kommunen med turiststedet Puerto del Carmen. Kommunen har satt av 100 000 euro (nesten en million kroner) til innkjøp av lys og andre dekorasjoner, samt montering. Firmaer har to uker på seg til å komme opp med en plan for hva de vil gjøre med pengene. (Når anbud skal innhentes på Kanariøyene legges alltid pengesummen som skal brukes ut først. Så må firmaer komme med et forslag på hva de kan levere for den summen).

Jente fra Tias tok sølvmedalje i U18-EM i basket

Carolina sammen med ordføreren t.v., mor og far og sportsministeren i kommunen. Foto: El Chaplon

18 år gamle Carolina Mateo Cañada fra Tias var med på det spanske landslaget i U18 basket som siste uke tok sølv i europamesterskapet i Italia. Carolina spiller fast på det lokale basketballaget Magec Tías og på håndballaget CB Puerto del Carmen. Nå har Carolina signert for et annet basketballag som spiller i den spanske sølvdivisjonen, Galdakao Ibaizabal, ikke langt fra Bilbao i nord-Spania.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-