Nyheter:

Fortidsminneforening opprettet på Lanzarote

En fortidsminneforening er startet på Lanzarote med et mål om å gjenopprette skikker og tradisjoner fra gammel tid.

Talsperson for La asociación Pueblo Maho, Pueblo Maho-foreningen på Lanzarote heter Pedro Lemes, og han forteller til lokalavisa at alle som ønsker å ta vare på urfolkenes tradisjoner og kultur på Kanariøyene er velkommen til å bli med i foreningen. Det er heller ingen aldersgrense, hverken oppad eller nedad, sier han.

Talsperson for fortidsminneforeningen på Lanzarote, Pedro Lemes. Foto: Manolo de la Hoz.

Pedro forteller videre at han selv er en nybegynner i de tradisjonelle aktivitetene som de drev på med på øyene i gamle dager. Han har imidlertid lært seg å plystre (silbo), å hoppe med staver som gjeterne gjorde (el salto del pastor), (se bildet over), og stokke-spillet (el juego del palo):

Man lærer seg stokke-spillets kunst. Foto: DiariodeLanzarote

Et lite, men viktig bidrag til å presentere kanariske skikker og tradisjoner på Lanzarote er den nyåpnede håndverksbutikken Artesanía El Bucio i hovedstaden Arrecife. Butikken har adresse Calle Cienfugos nr.21, ei lita gate rett bak kinoen Atlantida ved Charco de San Ginés, bukta i sentrum av byen. Telefonnummeret er 
(0034) 
660 49 33 90, og har siesta mellom kl.14-17.

Noen av de mest populære kursene som arrangeres på Lanzarote er å lære seg plystrespråket silbo gomero, en kunst mange på kanariøya La Gomera praktiserer. Du kan lese mer om kursene på nettsiden deres HER (på spansk).

Lokalavisen skriver videre at treningen med den lokale varianten av «stav-hopping» ofte foregår i klippene ved Famara vest på Lanzarote. Hoppegruppen teller i dag 30 personer.

Avisen skriver ikke hvordan man kan komme i kontakt med fortidsminneforeningen, men Lanzaroteposten går ut fra at å kontakte håndverksbutikken El Bucio i Arrecife er et godt utgangspunkt for kontakt. Lykke til!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast