FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 17.august 2018

Hola!

Det er gode dager på Lanzarote! Det kan bli i varmeste laget midt på dagen, men de «blå» kveldene er så fantastiske med temperaturer midt på tjuetallet. Øya er full av gjester, og det er tydelig at de trives!

Byfesten i hovedstaden Arrecife fortsetter, og i kveld kl.21.30 er det kanarisk folkemusikk med dans som er hovedprogrammet. Det kommer folkemusikkgrupper fra Gran Canaria, Tenerife, El Hierro og selvsagt Lanzarote, og de opptrer på scenen i Charco de San Ginés, midt i byen:

Charco de San Ginés, Arrecife

Festen varer helt til neste søndag, og programmet finner du HER (på spansk og engelsk).

Den britiske fotografen Alastair Philip Wiper har vært på Lanzarote og tatt bilder av arbeider som den lokale kunstneren og arkitekten Cesar Manrique gjorde på øya. Samlingen av bilder er fantastiske!
Her er ett av dem, vist på ei nettside for arkitekter som heter Designboom:

Fra Jameos del Agua. Foto: Alastair Philip Wiper

Ved å klikke HER får du se alle bildene som Alastair Philip Wiper tok på Lanzarote. Bildene har også vært vist i flyselskapet Norwegians blad N.

Her kommer et viktig tips fra den norske reisebloggen The Travel Inspector. Visste du dette?
Klikk på denne linjen: Denne lille detaljen redder bagasjen din på flyreisen  

En av Spanias mest kjente filmstjerner, Jon Kortajena fra Bilbao har i år bygget seg et luksushus i «Norgesbyen» i Famara på Lanzarotes vestkyst. Husene der kalles «Norgesbyen» fordi de første som bygget seg feriehus i omådet var norske.

Feriehuset i Famara

Nå har den berømte stjernen Jon fått hjelp av en arkitekt fra Kanariøyene, Jose Maria Sanchez Perez til å bygge sitt feriehus i Famara, og huset og stjernen ble presentert i den siste utgaven av arkitektbladet «Archicectural Digest Espana».

En video fra huset ble også laget:

 

Vi var sju gjester på siste ukes fredagspils! En fin gjeng, og etterpå gikk flere av oss ut og spiste en bedre middag. Det er et nytt fredagstreff i kveld fra kl.19.00, og siden Las Vistas er feriestengt møtes vi på «Enjoyce», den nederlandske baren bak Burger King ved Fariones i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Aksjonen «Canarias libre de Plasticos«, «Kanariøyene uten plast» er en suksess. Tirsdag 21.august er det klart for å rydde stranda i Famara vest på Lanzarote. Har du lyst til til å delta starter oppryddingen kl.11.00:

Gull H i Tønsberg fyller år lørdag, og Kristen R, også i Tønsberg fyller år søndag. Gøril J. J i Bergen fyller år tirsdag, og Paul D i Fredrikstad feirer dagen sin torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast