Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 33, august 2018

Cruisetrafikken på Lanzarote øker

Det kom 217 406 passasjerer med cruiseskip til Lanzarote de første seks månedene i år. Dette opplyser Lanzarotes datasenter. Dette er 18 prosent flere passasjerer enn i samme tidsrom i fjor, som utgjør 33 165 passasjerer. Det kom flest cruisepassasjerer i mars, da det kom 57 829 gjester til øya sjøveien. På bilferjene til og fra fastlandet reiste nesten 50 000 passasjerer, og de hadde 20 600 biler med seg fra januar til juli.

Flytrafikken gikk litt ned

I juli var 665 000 passasjerer innom flyplassen på Lanzarote. Det er 3,8 prosent færre gjester enn i juli i fjor. Da er det greit å vite at det tyske flyselskapet Eurowings fra 3.november begynner å fly hver lørdag fra Stuttgart til Lanzarote. Eurowings er Lufthansas lavprisselskap.

Minst en ansatt i en bar eller restaurant på Kanariøyene må snakke spansk

Det kanariske restaurantforeningen har kommet med nye retningslinjer for sine medlemmer (Decreto de Restauración de Canarias). Der står det at minst en av de ansatte i restauranten og i baren må beherske det spanske språket, og være tilstede mens etablissementet er åpent. I menyen skal det opplyses om moms (IGIC) er inkludert i prisene eller ikke.
Dessuten er det forbudt å ta ekstra betaling for å bestille bord, og for bestikk (!). De nye reglene er ute til høring i en måned.

Nå skal hotellet Fariones Apartments i Puerto del Carmen restaureres

Fariones Hotel nærmer seg nå slutten på sin oppussing, og neste prosjekt er full renovering av nabohotellet Fariones Apartments. Tias kommune ga denne uka eierne tillatelse til å renovere hotellet, og arbeidet vil komme i gang om ca et år.

Lær om livet i havet i Playa Honda

San Bartolomé kommune har satt opp store informasjonstavler langs strandpromenaden i Playa Honda hvor livet i havet blir beskrevet i ord og bilder.

Ansvarlig for miljøvernet i kommunen, Alexis Tejera presenterer livet i havet i Playa Honda. Foto: El Chaplon

Kommunen sier at det er viktig å fortelle både barn og voksne, fastboende og turister om livet i havet i dette området. Samtidig informeres det om hvor sårbart livet i havet er hvis ikke vi passer på.

Kai-anlegget i Arrieta skal repareres

Foto: Lancelot Digital

Nå skal endelig piren på stranda i Arrieta nordøst på Lanzarote repareres. Piren ble delt i to under en storm for mange år siden, og siste uke kunne ordføreren fortelle at pengene, 400 000 euro var bevilget. Det skal også bygges en ny sti av tre på stranda, og et område som er sol-fritt.

Lotterivinner i Costa Teguise

Et lodd i det spanske nasjonallotteriet solgt i Costa Teguise på Lanzarote gikk ut med en premie på 120 000 euro lørdag. Lokalavisene skrev videre at andre personer på Lanzarote har vunnet store beløp tidligere; en person vant 245 000 euro i Euromilliones i 2016, og en annen vant 1,1 million euro i september 2008.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast