Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 33, august 2018

Til kamp mot grafitti på Lanzarote

Politiet i hovedstaden Arrecife går nå til kamp mot personene som vandaliserer benker, garasjeporter, vegger og vinduer med grafitti. Politiet startet for flere måneder siden en aksjon hvor de etterhvert klarte å identifisere 15 taggere i området. I følge politiet var ikke arbeidet så vanskelig, da de fleste taggerne «signerer» sine «arbeider».
Nå blir disse 15 personene tiltalt for hærverk på over 300 steder, og vil få en bot på minst 600 euro. De må også fjerne grafittien og reparere skadene. Politiet har også funnet ut hvem som har brukt sprayflasker i Tías og San Bartolomé.

Tordenvær på vei mot Lanzarote

Det spanske værinstituttet AEMet meldte sent søndag kveld at et stormsenter er på vei mot Kanariøyene, og også mot Lanzarote. Det anbefales at elektriske apparater blir trukket ut fra kontakten, fordi lyn og torden er ventet.

Bil utfor veien ved Arrieta

En bil havnet utenfor hovedveien LZ-1 ved landsbyen Arrieta nord på Lanzarote lørdag kveld. Sjåføren var en mann på 31 år, og han ble kjørt til sykehuset med alvorlige hodeskader, skriver lokalavisa.

Foto: La Voz de Lanzarote

Saltverket i Famara restaureres

Saltverket i Famara. Foto: Lanzarote Information

Ett av de eldste stedene på Lanzarote hvor det ble utvunnet salt blir nå restaurert. Ved El Risco de Famara vest på øya har det blitt produsert salt i 500 år. Stedet kan bare bli nådd ved båt eller til fots, og siste uke kom de første maskinene til stedet slik at arbeidet kunne begynne. Først skal muren som regulerer havvannet forsterkes, slik at ikke mer skade oppstår. Det er bevilget 100 000 euro til arbeidet.

Tusenvis av mennesker avsluttet landsbyfesten i Puerto del Carmen

Fredag kveld var det som vanlig gratis servering av den lokale fisken corvina og kanariske poteter i havna:

Foto: El Chaplon

Tre tusen porsjoner fisk og poteter ble delt ut til glade gjester på landsbyfest!

Lørdag ettermiddag ble Jomfru Carmen, fiskernes skytshelgen båret ut fra den katolske kirken i havna i Puerto del Carmen, og plassert på et båtdekk. Deretter satte båten kursen ut på havet, og lå først i prosesjonen med 40-50 andre båter for å velsigne fiskerne og deres arbeidsplass, havet:

Jomfru Carmen bæres ut mot havet


På vei til sjøen…


Båten venter på Jomfru Carmen

Hundrevis møtte opp til druetråkking i Tinajo

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere inviterte Tinajo kommune folk til å markere den første innhøstingen av årets druer sist lørdag. Hundrevis av hvitkledde mennesker møtte opp for å se kamelene og eslene komme inn fra åkrene med druer i kurver på ryggen. Deretter var det full fart med tråkking av druer:

Druetråkking i Tinajo

Programmet for Fiesta de San Ginés i Arrecife 10.-26.august

Som vanlig ble programmet for fiestaen i hovedstaden presentert den dagen festen startet, og dermed for seint til å bli med i denne ukas Fredagspils fra Lanzarote. Det imponerende programmet presenteres derfor HER, både på spansk og på engelsk.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast