Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 32, august 2018

Parfymebutikk i Arrecife solgte falsk parfyme

Foto: Policía Local, Arrecife

Lokalpolitiet i hovedstaden Arrecife beslagla 230 flasker med falsk parfyme i en butikk på gata Avenida de Los Geranios. Det ble tatt prøver av innholdet i flaskene, og da fant man at flaskene inneholdt 50 prosent vann og også etanol. Flasker med solkrem inneholdt ingen beskyttelse mot UV-stråling, selv om etikettene sa noe annet. Nå venter mulig fengselsstraff og bøter på ekteparet som drev butikken.

Marihuanaplantasje avdekket i Arrecife

Foto: El Chaplon

To ungdommer på 19 og 21 år er arrestert i hovedstaden Arrecife etter at politiet fant 34 marihuanaplanter på taket av en garasje. Det ble også funnet annen narkotika og kniver på stedet.

11 flyktninger kom til Famara onsdag morgen

Noen av flyktningene fikk varme klær og mat i Famara. Foto: El Chaplon

En båt med 11 flyktninger fra Nord-Afrika kom inn til land på Famara-stranden vest på Lanzarote onsdag morgen kl.06.30. Ombord var det ni menn, hvorav tre er mindreårige, og to kvinner. Nå blir flyktningene sendt til mottak på Tenerife eller Gran Canaria slik at deres status kan sjekkes.

Ryanair har dyr kundetelefon

Myndighetene på Kanariøyene krever at flyselskapet Ryanair stopper bruken av kundetelefonen som begynner med tallene 902. Dette er et veldig dyrt telefonnummer, hvor en ti minutters samtale raskt kommer opp i seks euro.

Rengjøringspersonell på hotell streiker fredag

Fra en tidligere streik ved hotell Be Live i Costa Teguise. Foto: El Chaplon

Rengjøringspersonalet på hotellet Be Live Experience Lanzarote Beach i Costa Teguise starter en streik fredag 10.august. Grunnen er at de ikke har blitt hørt hos ledelsen da de ba om å få rengjøre færre rom. I dag rengjør de daglig 26 rom hver, samt at de også skal rengjøre fellesarealer. Ledelsen betaler rengjørerne for seks timers arbeide, men de fleste må jobbe opp til 10 timer hver dag for å klare jobben. Matpausen er også innskrenket. Fagforeningen har tillyst flere streiker utover høsten dersom arbeidsforholdene ikke blir bedre.

Rekord-deltakelse i rydding av strand og havbunn i Playa Blanca

Mange møtte opp for å rydde stranda i Playa Blanca. Foto: El Chaplon

Hver første lørdag i måneden har frivillige møtt opp for å plukke søppel fra strender og fra havbunnen i Playa Blanca sør på Lanzarote. Sist lørdag var det rekordstort oppmøte, da over 30 dykkere, kajakkpadlere og andre tok del i ryddingen av Playa Flamingo. Flere hundre kilo med flasker, bokser, plastikk, sigarettstumper og annet ble samlet sammen. Neste ryddedag er lørdag 1.september. Interesserte frivillige kan registrere seg ved å ringe 620281900 eller 616552723.

Lanzarotes største hundepark åpnet i Playa Blanca

I Playa Blanca har hundene fått et nytt friareal å boltre seg på. En splitter ny park på 2300 m2 ble åpnet mandag i Playa Blanca sør på Lanzarote. Parken er åpen 24 timer i døgnet, og har et stort avsperret område hvor hundene kan løpe fritt. Hundeparken ligger i Avenida Femés, rett ved Parque del Mediterráneo, og besøket er gratis.
Mange hundeeiere besøkte parken under åpningen mandag:

Fornøyde hundeeiere og hunder i Playa Blanca. Foto: El Chaplon

Barne-og ungdomsidretten i Tias får penger

Det kommunale idrettslaget i Tias. Foto: Tias kommune

Tias kommune bevilget denne uka 283 000 euro til neste sesongs aktiviteter, nesten tre millioner kroner. Pengene skal brukes til driften av de kommunale idrettslagene, Escuelas Municipales Deportivas de Tías, som daglig brukes av over 1300 barn og ungdommer. Mer enn 50 000 euro skal blant annet brukes på transport av utøvere til og fra treninger og stevner.

Tidligere statsminister i Spania ferierer nok en gang på Lanzarote

Den tidligere spanske statsministeren  José Luis Zapatero ferierer nok en gang på Lanzarote. Han og familien hans bor denne uka i en bungalov i Famara, på vestkysten av Lanzarote.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast