Nyheter:

Jaktsesongen i gang på Lanzarote

Fra 5.august lever kaninene på Lanzarote et farlig liv! Fra den dagen og frem til 11.november kan jegere med jaktlisens jakte på kaniner hver torsdag og søndag.

Jegerne får lov til å bruke hunder, ildere og hauker til å jage ut kaninene fra jordgangene de gjemmer seg i. Det er spesielle regler om hvor mange hunder og ildere en jeger kan bruke. Det er for eksempel ikke lov å bruke bare ildere i jakten; jegeren også må ha med hund.

16.september utvides jakten til også å gjelde rapphøns og duer, men bare på søndager fram til 11.november.

Det jaktes på rapphøns fra 16.september. Foto: Wikimedia Commons

Det er strenge regler for jakt på Lanzarote, men det er nok alment kjent at mange ikke bryr seg så mye om å følge reglene. Myndighetene er klar over dette, og kontrollen er derfor ganske streng. Blir du tatt for ulovlig jakt vanker det bøter, og beslaglegging av både gevær, hunder og ildere er vanlig.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast