Nyheter:

Bli med på druetråkking i Tinajo!

Det nærmer seg innhøsting av de første druene på Lanzarote, og da er det tradisjon å arrangere en Fiesta de la Vendimia, en innhøstningsfest!

Festen foregår lørdag 11.august fra kl.13.00 på Plaza de San Roque i Tinajo vest på Lanzarote, og er en del av Festividad de Nuestro Patrón San Roque, hyllesten til skytshelgenen San Roque.

Det blir opptog med drueplukkere i sine nasjonaldrakter anført av kameler og esler, det blir musikk og sang, og selvsagt den berømte druetråkkingen. Gjestene bes om å ha på seg hvite klær, og Lanzaroteposten legger til at nyvaskede føtter er ikke å forakte!

Det er også andre innhøstingsfester på Lanzarote: Bodega La Geria inviterer gjester til å bli med på Vendimia.

Innhøsting av druer på La Geria. Foto: El Chaplon

Gå inn på bodegaens nettside for å finne ut mer.

I følge vinekspertene på Lanzarote venter man at årets drueavlinger blir omtrent like stor som i fjor. Da ble det plukket litt over tre millioner kilo. Nå er bøndene også svært spente på hva salgsprisene blir for druene. I fjor ble det betalt omtrent to euro per kilo av Malvasia-druen, druen som brukes i produksjonen av den mest populære søte hvitvinen på Lanzarote. De andre druesortene ventes også å ha en pris på mellom 1,70 og 1,90 euro, omtrent samme pris som året før.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast