FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 3.august 2018

Hola!

Lanzarote syder av liv! Det er ingen tvil om at det er sommerferie i Europa, og at mange har lagt ferien sin til solrike og varme Lanzarote. Og etter at Bayern med München, en av de mest folkerikeste delstatene i Tyskland fikk skoleferie siste helg har tallet på tyskere øket betraktelig.
Å rusle langs Avenidaen i Puerto del Carmen er som å være med i et uendelig 17.mai-tog…uten nordmenn…ok, en da, meg! Og å få et bord på en restaurant uten å ha bestilt på forhånd er nærmest umulig FØR kl.22.00 på kvelden!

Det er også gledelige tall fra arbeidsmarkedet på øya; sammenlignet med ledighetstallene fra juli i fjor har ledigheten gått NED med 6,5 prosent. I juli fikk 242 arbeidsledige jobb. Det er ennå et stykke fram til full sysselsetting; per 31.juli er det 10 574 registrert uten jobb på Lanzarote.

At Rosenburg (!) spilte mot Celtic på onsdag og kampen ble vist på Linekers på Lanzarote hjalp nok ikke…

Bildet øverst i Fredagspilsen i dag er vinnerbildet fra fotokonkurransen som ble arrangert i forbindelse med Vinløpet 2018 i juni. Vinnerbildet ble tatt av Tomás Sestayo, som foruten heder og ære vant en tur for to til Madeira med Binter!

Denne uka og den neste feires Puerto del Carmens skytshelgen, Jomfru Carmen med sportsarrangementer, kulturelle aktiviteter, musikk og dans. Den store dagen er lørdag 11.august; da arrangeres den store båtparaden hvor Jomfru Carmen er med ut på sjøen for å velsigne fiskernes arbeide:

Det er tivoli i havna i Puerto del Carmen denne uka og den neste.

Her ser du hvem som spiller konserter i havna de neste dagene:

Tias kommune har offentliggjort et program for fiestaen, på spansk. Programmet finner du HER.
Lanzarote Information har oversatt programmet til engelsk HER (rull nedover i programmet).

Tias kommune setter nå ut kanariske dragepalmer (dragos canarios) for å beskytte omgivelsene mot sand og sol, og samtidig gjøre området vakrere, som det står i pressemeldingen fra kommunen.

Nye palmer plantes på stranda i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Derfor planter nå kommunens gartnere ut flere trær, blant annet på Los Pocillos-stranda i Matagorda og i hovedgaten Avenida Central i Tias.

I morgen lørdag 4.august skal havbunnen utenfor Playa Flamingo i Playa Blanca ryddes. Yaiza kommune inviterer dykkere til å møte opp kl.17.00, og etterpå serveres det mat og musikk:

Hver første lørdag i måneden siden februar har frivillige ryddet strender og havbunn i Playa Blanca, og nå er altså turen kommet til området ved Playa Flamingo, kanskje den mest kjente stranden i Playa Blanca.

Siste helg hadde flere Lanzarote-venner samlet seg på Stord med hesteskokasting, golf og god mat og drikke. Vertskap var Gunn og Hans Langeland, og i følge Facebook ser det ut til at dette treffet var en suksess:

Foto: FB/Gunn Jorunn Kåsa

Det er utvidede åpningstider for de fleste severdighetene på Lanzarote denne sommeren. Fram til 15.september gjelder disse åpningstidene:

  • Timanfaya fra 09.00 til 18.45
  • Cueva de los Verdes fra 10.00 til 18.00
  • Jameos del Agua fra 10.00 til 18.00, og tirsdag, onsdag og lørdag fra 10.00 til 00.30
  • Mirador del Río fra 10.00 til 18.45
  • Jardin de Cactus fra 09.00 til 17.45
  • Monumento al Campesino fra 09.00 til 17.45
  • Castillo San José fra 10.00 til 20.00, og fredag og lørdag fra 21.00 til 01.30
  • Casa Amarilla fra 10.00 til 20.00 på ukedager, og 10.00 til 14.00 på lørdager.

Har du lyst til å spise en hamburger laget av kaktus? Besøke en festning bygget i 1779, og som i dag er det internasjonale museet for samtidskunst på Lanzarote? Eller hva med en kulinarisk aften med lokal folkemusikk i Jameos del Agua nord på øya? Hva med et besøk til undervannsmuseet Museo Atlantico i Playa Blanca?

CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme har laget en oversikt over sju aktiviteter du kan bli med på dersom du besøker Lanzarote. Les mer om tilbudene og se fantastiske bilder HER (på engelsk).

Anne Lise V på Biri fyller år mandag, og det gjør også Terje J fra Fredrikstad. Stig Tore L på Frosta feirer dagen sin tirsdag.  Gratulerer med dagen!

Vi var fire gjester på fredagspilsen siste uke! Vi prøver igjen i kveld fra kl.19.00. Siden vårt faste sted Las Vistas har ferie møtes vi på baren «Enjoyce» bak Burger King ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast