Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 31, juli/august 2018

Tias kommune bruker 500 000 euro på lekeplasser for barn

Tias kommune investerer en halv million euro på å bygge lekeplasser for barn. Den første er allerede i virksomhet; tirsdag kom lekeapparatene på plass på Los Pocillos-stranda i Matagorda (Se bildet over). Nå skal det også settes opp lekeapparater ved barneskolen i Tias og ved Plaza El Pavón midt i sentrum.

Ny adkomst for funksjonshemmede til Playa Grande i Puerto del Carmen

Den ny adkomsten for rullestoler til Playa Grande

Arbeidet med å gjøre tilgjengeligheten for funksjonshemmede på Playa Grande i Puerto del Carmen er nå ferdig. Tias kommune har brukt 250 000 euro på å lage rullestolramper, dusjer, en overbygd platting på stranda for rullestoler, spesialstoler som kan trilles ut i vannet, og det er laget flere parkeringsplasser på Avenidaen for funksjonshemmede.

Det nye overbygget og «amfibie»-stolen på Playa Grande

Hovedstaden Arrecife satser på rene gater, fortau og strender

Onsdag denne uka presenterte myndighetene i Arrecife 12 nye rengjøringsbiler til en verdi av 1,4 millioner euro.

Foto: La Voz de Lanzarote

Myndighetene forteller til lokalavisen at dette er biler med det aller siste av teknologi innen spyling, kosting og oppsamling. Det er også innkjøpt en bil som kan «vaske» strendene i byen.

Kanariøyene kan få momsfritak for elbiler 

Foto: El Chaplon

Den kanariske regjeringen har lagt frem et forslag om å gi fritak for den kanariske momsen I.G.I.C. for elbiler og elhybrider, og for utleie av elbiler. Da forslaget ble presentert onsdag  ble det vist til at Norge har gitt momsfritak for elbiler. Lovforslaget kan tre i kraft i løpet av 2019. I dag er det  1,6 millioner biler på Kanariøyene, og 99,8 prosent går på fossilt drivstoff. Bilene er også gamle; 55 prosent av kjøretøyene er over tolv år gamle og som forurenser mye. Det var Canariajournalen som skrev om dette først.

Kloakklukt i området ved Los Pocillos i Puerto del Carmen

Både naboer og turister som er i området ved Los Pocillos-stranda og Hotel La Geria i Puerto del Carmen har i hele sommer vært plaget av en sterk kloakklukt. Nå krever opposisjonspartiet PSOE (Arbeiderpartiet) i Tias kommune at det blir gjort noe med problemet. Representanter for PSOE sier at det mest sannsynlig er mangel på vedlikehold av pumpestasjonen i området. Dessuten mangler minst en av kloakk-kummene i området et tett lokk.

Kvinne fra Haria på Lanzarote syklet strekningen Norge-Santiago de Compostela.

Det er lokalavisene som nå skriver om Susana Gómez Castiñeira fra landsbyen Haria nord på Lanzarote og hennes store bragd: Hun syklet de over 5000 kilometerne fra Trondheim til Santiago de Compostela nordvest i Spania. Susana brukte 23 dager på strekningen, og syklet i gjennomsnitt 200 kilometer hver dag. Her ser vi Susana ved ankomst til Santiago de Compostela. Bildet er tatt av TV Galicia:

Søknad om norsk pass i Spania

Den norske ambassaden i Madrid minner om at det er mulig å søke om nytt pass ved konsulatene på blant annet Kanariøyene. Torsdag 11.oktober kl.10.00 vil representanter for ambassaden være på Sjømannskirken på Lanzarote, men de besøkende må sørge for å ha en avtale. Les mer HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast