FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 27.juli 2018

Hola!

Det er midt på sommeren, det er høye temperaturer både i nord og i sør.
Likevel har 2100 personer tatt seg tid til å besøke Lanzarotepostens Facebookside: – Innlegg fra Lanzaroteposten nådde 2,1 k personer og fikk 525 samhandlinger denne uken, stod det i en melding fra Facebook. Jeg er stolt!

Husker dere butikken Palm Center, tror jeg den het, nede på Avenidaen i Puerto del Carmen, som en del av Hotel Fariones? Nå er butikken borte, og inn har det flyttet en…bank! Jo da, vi trenger helt sikkert flere banker i dette strøket; nå er det tre på en strekning på 150 meter…money, money, money, in a rich man’s world…

Ny bank, Banca March på Avenidaen

Bil nr.71 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er klar.

Foto: diariodelanzarote.com

Ulykken skjedde natt til fredag i Calle León y Castillo i hovedstaden Arrecife. Sjåføren, en kvinne på 21 år ble fraktet til sykehuset med mindre skader.

Og når vi først er i gang og velter: Her er bil nr. 72 i serien, serien som ble startet i november 2016:

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet tirsdag ettermiddag på veien LZ 3 ved hovedstaden Arrecife. Ifølge lokalavisen ble sjåføren sendt til sykehuset for en sjekk.

Jeg trodde det var nok velt for denne uka, men jammen veltet bil nr. 73 i Montaña Blanca torsdag morgen:

Foto: La Voz de Lanzarote

I følge politiet kom sjåføren uskadd fra besøket i potetåkeren.

Flere turister med flere leiebiler på veiene gir dessverre flere trafikkulykker på Lanzarote!
Dette er konklusjonen de ansvarlige myndighetene på Lanzarote kommer med etter at nye dystre tall fra trafikken på øya er lagt fram:
I de første seks månedene i år økte bilulykkene med nesten 29 prosent i forhold til samme tidsrom i fjor. Tallene forteller oss at det skjedde 188 ulykker, mot 146 i fjor. Seks personer døde i trafikken fra januar til juni i år. Tilsammen var 302 biler involvert i ulykker, 39 flere enn i fjor. Og flere turister kommer:

Turistrekord for Lanzarote…igjen!

Lanzarote mottok 1 173 000 turister i årets fem første måneder, 18 000 flere enn i fjor. Det betyr at Lanzarote er den eneste kanariøya som har fått flere briter på besøk i år, opp 10 200. Spanjolene økte med 3700 gjester, mens det kom 6000 færre tyskere.
Både Tenerife og Fuerteventura fikk færre turister fra januar til mai i år enn i samme periode i fjor.
Det er Promotur, Kanariøyenes offentlige markedsføringsorgan for turisme som presenterer disse tallene, skriver Canariajournalen. Promotour skriver at turismen nå utgjør 35 prosent av brutto nasjonalprodukt på Kanariøyene.

 

Enda en Lanzarotevenn har gått ut av tiden.
Advokat Tor Erling Staff var ofte å se i Puerto del Carmen, der han og ektemannen hadde en leilighet. Flere av oss hadde hyggelige møter med advokaten da han var på sine daglige spaserturer i Gamlebyen.
Lanzarote vil savne Tor Erling Staff!

 

Det bor en del nordmenn fast på Lanzarote. Noen leser Lanzaroteposten, og noen lurer sikkert på når det blir installert fiber-optiske kabler slik at internett blir raskere akkurat der DU bor. På Lanzarote er det stort sett Telefónica og dets datterselskap Movistar som står for kabelutbyggingen, og arbeidet er kommet godt i gang.

Nå kan folk undersøke NÅR det kommer fiber i nabolaget. Klikk HER for å undersøke.

Denne helga er det strandhåndball for forskjellige årsklasser på Playa Grande i Puerto del Carmen:

Som vanlig er det ikke oppgitt klokkeslett, så er du interessert i å se hva som skjer NÅR det skjer, er det bare å ta seg en tur på stranda!

I kveld fredag 27.juli er det igjen «Noche Blanca«, Hvit natt i Lanzarotes gamle hovedstad, Teguise.
Denne kvelden vil de fleste av landsbyens butikker, barer og restauranter holde åpent til sent, det vil være levende musikk på fortauene, film vil vises på de hvite husveggene, og det blir kortreist mat-og vinsmaking.
I år feirer Teguise sitt 600-årsjubileum som by, og dette vil selvsagt prege fiestaen. Folk oppfordres til å kle seg i hvitt, men det er ikke noe krav!

Her ser vi et bilde fra den hvite festen i fjor:

Musikk på alle hushjørner i Teguise, her ved kirken.

Og kirken i Teguise, Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe har nå fått installert tre ny kirkeklokker:

Den lokale sognepresten velsigner de nye kirkeklokkene. Foto: El Chaplon

De tre klokkene er kopier etter at kirken brant i 1909. Nå har kirken i alt åtte klokker, som alle er koblet til en mekanisk motor som kan spille forskjellige melodier.

August nærmer seg, og utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen presenterer programmet:

LGTBI-foreningen på Lanzarote har fått lov til å sette litt farge på omgivelsene på øya, blant annet i Haria, Teguise, Arrecife, Playa Honda, Tinajo, Tias og Puerto del Carmen:

Vi var fem gjester på siste ukes fredagspils! Nytt sted; nemlig baren Enjoyce ved Fariones Hotel i Puerto del Carmen:

Etterpå gikk alle og spiste middag på Tropicana. Jubel!

I kveld er vi igjen klar for en ny fredagspils på Enjoyce fra kl.19.00, rett bak Burger King i Puerto del Carmen. Velkommen!

I kveld er det måneformørkelse! Den vil være total på Lanzarote kl.21.21 i kveld. Se KARTET for å finne ut hvordan det blir der du er.

Marsha i Trondheim fyller år mandag. Martin på Frosta fyller sju år onsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast