Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 30, juli 2018

Kvinne druknet på Matagorda-stranden i Puerto del Carmen

Foto: El Chaplon

En kvinne ble funnet i vannet på Matagorda-stranden i Puerto del Carmen tirsdag morgen. Hun ble hentet inn av livredderne som nettopp hadde begynt sin dag, men livet stod ikke til å redde. Det viste seg at kvinnen var 63 år gammel, og var fra Teguise på Lanzarote.

Ryanair kansellerte seks fly fra Lanzarote onsdag

De ansatte i Ryanair i Spania streiker onsdag og torsdag denne uka, og onsdag måtte selskapet kansellere seks av de planlagte 15 avgangene fra Lanzarote. De seks avlyste turene skulle gå til Madrid, Valencia, Sevilla og Lichtenstein. Torsdag har Ryanair 12 avganger, men det er uvisst hvilke ruter som blir berørt. De ansatte i Ryanair på flyplassen på Lanzarote demonstrerte utenfor avgangshallen med skilt hvor det stod at «Ryanair må forandre seg!»:

Foto: Lanzarote Digital

To femstjerners hoteller snart klar for åpning i Puerto del Carmen

I følge ordføreren i Tias, Pancho Hernandez får Puerto del Carmen to nye femstjerners hoteller til jul!
Det er nybygde Lava Beach i Matagorda, som ser slik ut akkurat nå:

Og øverst på siden ser dere hvordan det ombygde Fariones Hotel vil bli seende ut når det blir ferdig om ca fem måneder.

125 personer uten jobb får arbeid på Lanzarote

Vi har fått jobb! Glade arbeidere foran regjeringsbygget i Arrecife. Foto: El Chaplon

Regjeringen på Lanzarote fortsetter å hjelpe folk til å komme seg i jobb etter å ha gått ledig i lang tid. Med et budsjett på 1,2 millioner euro, ca 11 millioner kroner har regjeringen nå satt 125 arbeidsledige i jobb. Regjeringen garanterer at de etter en prøveperiode på seks måneder kan få fast arbeid. De 125 jobber nå med rydding av strender, parker og gater i byene, mens andre jobber med å rydde landbruksområder i Guatiza, Mala og i vinområdet La Geria.

Søppelberg i Playa Blanca

Søppel i Playa Blanca tirsdag. Foto: Diario de Lanzarote

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere klarer ikke myndighetene i turiststedet Playa Blanca sør på Lanzarote å få bort søplet fra gatene. Yaiza kommune er i konflikt med det private selskapet som har ansvaret for søppeltømmingen, og nå prøver arbeidere fra kommunen å kjøre bort søplet i varevogner. I følge lokalavisa går ikke dette prosjektet særlig bra, da kommunen ikke har utstyret som skal til; for eksempel har ikke arbeiderne «riktige»biler, hansker eller munnsbind. Etter at landsbyfesten i Playa Blanca nå er over er det ekstra mye søppel i gatene. Kanskje gjengen fra Arrecife (les artikkelen ovenfor) bør trå til?

Annonse fra Norwegian er falsk

Sett denne? Det er en falsk annonse!

Mange har sett dette bildet av et fly fra Norwegian på Facebook, hvor det fristes med to gratis billetter hvis du liker annonsen. Pass på! Dette er en falsk annonse, og når folk klikker seg inn på den og kanskje avgir opplysninger om seg selv, er man ute og kjører. Flyselskapet heter heller IKKE Norwegian Airlines, men Norwegian Air Shuttle.
Så styr unna!

San Bartolomé kommune forbyr kjøring av firhjulinger på veiene deres

Om to uker er all kjøring av de såkalte firhjulinger, quads forbudt på kommunale veier i San Bartolomé kommune, hvor Playa Honda er inkludert. Dette forbudet blir gjort for å bevare kulturlandskapet. Det er likevel tre kjerreveier i kommunen hvor kjøring vil bli tillatt: Stien El camino de La Nave Municipal, stien El camino de La Cañada og stien El camino Las Majadas. Det trues med bøter dersom forbudet brytes.

Barn fra flyktningleir i Algerie på fredsferie til Lanzarote

Tre barn fra flykningleirene i Tindouf i Algerie skal tilbringe sommeren hos vertsfamiler på Lanzarote. Marokko okkuperte nabolandet Vest-Sahara i 1975 etter at Spania trakk seg ut, og flere tusen mennesker fra Vest-Sahara har bodd i disse leirene siden okkupasjonen. Det er organisasjonen «Programa Vacaciones en Paz», fredsferier som årlig arrangerer opphold for barn fra flyktningleirene på Kanariøyene. De tre barna som tilbringer sommeren på Lanzarote tok med seg sine vertsfamilier og besøkte presidenten på Lanzarote mandag:

Presidenten på Lanzarote (i blå jakke) ønsker gjestene fra Vest-Sahara velkommen. Foto: El Chaplon
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast