Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 30, juli 2018

Stor økning av turister til La Graciosa

La Graciosa, den lille øya som ligger rett nord for Lanzarote opplever voldsom økning av besøkende.
I 2017 reiste 521 000 personer til og fra landsbyen Caleta de Sebo på La Graciosa. Dette er en økning på 72 prosent siden 2010, da 300 000 personer besøkte øya.

Nasjonalpolitiet på Kanariøyene avviser terrortrussel

Etter at flere britiske aviser den siste uka har skrevet om en mulig terrortrussel på Kanariøyene måtte Nasjonalpolitiet på øyene gå ut og dementere dette. Nasjonalpolitiet ber folk ignorere meldingene i avisene, som bare er «laget for å skape frykt blant folk».

Lanzarote fikk 15 nye politibetjenter

Foto: El Chaplon

Nasjonalpolitiet på Lanzarote fikk siste uke 15 nye politibetjenter, elleve menn og fire kvinner. Disse 15 skal ha sin praksisperiode på øya i 12 måneder, og vil ble stasjonert ved  Comisaría de Policía Nacional, nasjonalpolitiets hovedkvarter i Arrecife. Nasjonalpolitiets fremste oppgaver er blant annet å  forebygge ulovlig innvandring, oppdage narkotika før det kommer på gata, og ellers ta tak i andre større nasjonale kriminalsaker.

Hundeeier i Tahiche tatt

Foto: Guardia Civil

En hundeeier i landsbyen Tahiche ble tatt for vanskjøtsel av fem hunder siste uke. Det var en nabo som klarte å lage en video av hundene, som igjen ble levert politiet. Hundene var utmagret, skitne og i dårlig stand da politiet kom. Nå er hundene plassert i et hundepensjonat. Eieren er siktet for dyremishandling, og kan få opp til seks måneders fengsel og bli fradømt retten til å eie dyr igjen.

Fredag kåres Mr.Arrecife!

Ordføreren i Arrecife, Eva Anta sammen med to rådmenn og åtte kandidater til Mr.Arrecife fredag. Foto: El Chaplon

Til helga kåres Mr. Arrecife. Denne uka ble de presentert for pressen av ordføreren i hovedstaden, Eva Anta og to av byens rådmenn. Slike kåringer er nemlig seriøse saker på Kanariøyene. Nytt i årets kåring er at kandidatene har jobbet flere dager på dyrepensjonatet SARA på Lanzarote. Konkurransen går av stabelen kl.21 fredag i Real Club Nautico i hovedstaden.

‘Mamma Mia! Here we go again!’ eller ‘Mamma Mia! Una y otra vez’  vises nå på Lanzarote!

Den nye ABBA-filmen vises nå også på Lanzarote, både på kinoen på Deiland i Playa Honda og i Arrecife.
HER finner du ut hvor og når.

Her kan du nyte musikkscener fra den nye filmen, med blant annet selveste Cher:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast