Nyheter:turister

Ryanair i Spania streiker onsdag og torsdag

Det ser ut til at streiken som flyselskapet Ryanair har varslet 25. og 26.juli vil skje.

Ledelsen i selskapet sier at de har gjort alt de kan for å unngå streiken, men Ryanairs mannskap i Spania, Portugal og Belgia vil gå ut i streik onsdag og torsdag. I følge ledelsen vil 24 prosent av alle flyvninger til og fra Spania bli berørt. Det betyr at 400 flyvninger i Spania blir kansellert, og 10 000 passasjerer kan bli berørt på Kanariøyene.

Det er ikke kjent hvordan Ryanairs ruter til og fra Lanzarote blir rammet, men blir ditt fly kansellert vil du motta en tekstmelding eller epost fra Ryanair. Ryanair har 58 flyvninger til og fra Lanzarote disse to dagene.

I følge den spanske avisen El Pais krever Utviklingsdepartementet på Kanariøyene at 59 prosent av flyvningene til Kanariøyene fra utlandet opprettholdes under streiken 25. og 26 juli, og 35-59 prosent til det spanske fastlandet.
Myndighetene viser til at det vil være vanskelig for Ryanair-passasjerer å finne rimelige, alternative flybilletter i og med at streiken skjer midt i høysesongen for sommerturisme. Dette skriver den norske nettavisen  Canariajournalen.

Dersom du ikke mottar en melding fra selskapet må du møte opp på flyplassen som vanlig. Da vil ditt fly gå til rett tid.

Har du fått et varsel fra Ryanair om at flyet ditt til Lanzarote er kansellert, har du tre muligheter:

– Du kan be om full tilbakebetaling av billetten. Da må du selv ordne med et annet fly senere.

– du kan booke om til et annet Ryanair-fly en annen dato. Dette kan by på problemer dersom du allerede har bestilt overnatting.

– du kan be Ryanair om at de ordner et annet fly til deg til bestemmelsesstedet. I følge EU-lover må selskapet gjøre dette hvis du som passasjer ber om det. Problemet her er at det kan være få, eller kanskje ingen seter ledig.

Dersom du allerede er på Lanzarote og returflyet ditt er kansellert, gjelder de samme reglene som ovenfor. I tillegg skal Ryanair sørge for at du får hotell og måltider inntil selskapet kan få deg hjem igjen.

Disse opplysningene er basert på Canariajournalen, Lanzarote Information og reisebyrået Camel Travel sine  nettsider.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast