FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Fredag 20.juli 2018

Hola!

Det har vært godt og varmt også på Lanzarote denne uka. De siste to dagene har vi hatt calima; vind fra Sahara med sandstøv som gjør horisonten gråbrun.

Calima, sandstøv på vei mot Kanariøyene fra Afrika. Lanzarote er den nordligste øya. Foto: NASA

Nå begynner det å se vakkert ut i Ramírez Cerdá-parken ved sjøkanten i hovedstaden Arrecife. Denne uka har de hvite pergolaene blitt malt på nytt, og bougainvillea-plantene er i full blomst:

En restaurant i Gamlebyen i Puerto del Carmen, Kristians Restaurant har fått nye eiere, og bestemte seg for at en panda skulle bli det nye varemerket deres. På Facebook lanserte de en navnekonkurranse om hva denne pandaen skulle hete.

Vinnernavnet ble PABLO ESCOBEAR, oppkalt etter kanskje verdens mest beryktede narkobaron Pablo Escobar som forsynte USA med 80 prosent av deres kokain, og tusenvis av mennesker døde på grunn av denne mannen.

Kristians restaurants nye kjæledegge…

Jeg spurte eieren av restauranten om han mente alvor med dette navnet, og om de likte å bli forbundet med en av verdens mest forhatte menn. Han svarte at det var dette navnet gjestene hadde valgt… Jeg svarte eieren at det er hans restaurant, og hans rykte som gjelder her…Hva synes dere lesere? Bruk gjerne Facebook til å si hva dere mener.

Bil nr.70 i serien «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» fant vi onsdag i Mala litt nord for Arrecife.

Foto: La Voz de Lanzarote

En kvinne og hennes åtte år gamle datter var i bilen, og begge ble kjørt til sykehuset i Arrecife. Mor hadde skade i en arm, og datteren hadde blåmerker.

Røde Kors på Lanzarote har nå fått penger fra myndighetene slik at barn og unge som ikke har råd til skolebøker, utstyr og klær skal få dette før skolestart til høsten.

Røde Kors på Lanzarote hjelper til

Røde Kors fortalte denne uka at sårbare barn og unge vil få kuponger verdt 150 euro for skolebøker og utstyr, og kuponger verdt 120 euro for å kjøpe klær til skolestart. Dessuten vil penger bli brukt på aktiviteter etter skoletid.
I følge Røde Kors vet de om flere barnefamilier som vil få bidrag, men de tar gjerne i mot flere henvendelser i Røde Kors-senteret i Avenida Medular 48 (omkjøringsveien) i Arrecife.

I sommer og til høsten skal mange av Lanzarotepostens lesere ut og fly. The Travel Inspector er en norsk reiseblogg, og gir her gode tips til passasjerene…artikkelforfatteren sier nemlig at å reise med fly IKKE er en privatsak! Les mer HER.

British Airways øker sine ruter mellom London Gatwick og Lanzarote til høsten og vinteren.

BA øker sine ruter til og fra Lanzarote

I dag flyr selskapet fire ganger i uka, men i perioder til høsten og i vinter økes frekvensen til sju fly i uka. Som Lanzaroteposten skrev om tidligere starter det britiske lavprisselskapet easyJet ruter fra Lanzarote til Venezia, Berlin og Manchester med to fly per uke fra og til hvert sted.

Søndag 22.juli arrangeres svømmekonkurransen Travesía Museo Atlántico for første gang. Arrangementet er en del av landsbyfesten i Playa Blanca.

Foto: elchaplon.com

De aller sprekeste svømmer 4 500 meter fra Papagayo til Playa Dorada i Playa Blanca, og konkurransen er en del av Open Water Canary Islands Cup. Det er forskjellige aldersklasser, hvor de aller yngste svømmer fra 150 til 1500 meter, med start og innkomst ved Playa Dorada.

Denne helga er det altså avslutning på Fiestas Playa Blanca, landsbyfesten i sør. Den store båtparaden går av stabelen søndag fra kl. 16.30 ut fra Playa de Pueblo, bystranda.

Programmet finner du HER (på engelsk), eller HER (på spansk).

Denne søndagen, 22.juli kl.12.30 er det ABSOLUTT SISTE forestilling av det historiske musikkspillet Ángaro.
Forestillingen som har blitt vist nå i nesten ett år er et musikalsk fyrverkeri som med sang og musikk forteller om Kanariøyenes historie fra den fantastiske scenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Du kan lese mer om forestillingen  HER (på engelsk), og også bestille billetter.
PS. Det har vært problemer med å kjøpe billetter direkte fra arrangøren på nettet; derfor har jeg nå lagt inn en link fra TouristTicket, som også selger billetter til forestillingen på nettet.

Utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen er et populært sted for store og små i sommervarmen!

Det er nytt filmprogram hver måned, restauranten har ny sommermeny, det er lekepark for de yngste og minigolf spilles i Jurassic Park. Les mer om programmet og hvordan man bestiller billetter HER.

Neste fredag, 27.juli starter sommerens Jameos Music Festival i grottene i Jameos del Agua nord på Lanzarote.

Det er en imponerende artistliste arrangørene presenterer, med artister fra Storbritannia, USA, Kapp Verde-øyene, Italia, Spania og selvsagt Lanzarote! I fjor var det fullt hus og stormende jubel i grotten:

Du kan bestille billetter og lese mer om festivalen HER (på engelsk).

Husk jazzkonserten på havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen i kveld kl.21.00!

Og hva med en snartur til Spania i høstferien sammen med barnebarna? De norske idolene Marcus & Martinus opptrer i Madrid 27.september, og i Barcelona 28.september. Les mer HER. Bare et forslag, altså…

Vi var åtte gjester på siste ukes fredagspils. Nå drar restaurantinnehaver Dani og familien på sommerferie i fem uker, vel fortjent, så i kveld flytter vi fredagspilsen fra Las Vistas til Enjoyce Doe Maar International Bar, også i Puerto del Carmen. Enjoyce ligger rett ovenfor Vino+ på plassen bak Burger King ved Fariones Hotel. Vi treffes der fra kl.19.00 i kveld!

Fredagspilsen møtes her i kveld!

Mandag fyller Torill F i Bergen år. Det gjør også Tor K på Skreia. Eila W i Sverige fyller år onsdag.
Gratulerer med dagen!

Søndag er det sju år siden tragedien på Utøya og i Regjeringskvartalet i Oslo.
22.juli 2014 ble denne rosen plassert på døra til Sjømannskirken i Puerto del Carmen av et par fra Rogaland som ville hedre et familiemedlem som mistet livet på Utøya:

Vi vil aldri glemme.

 

Ei god helg ønskes dere fra Ola i sola.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast