Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 29, juli 2018

11 personer matforgiftet på Lanzarote

I følge det offentlige sykehuset i Arrecife har 11 personer med symptomer på matforgiftning kontaktet sykehuset de siste dagene. Det viser seg at alle personene har spist en viss type fersk geitost, som nå er fjernet fra butikkhyllene på Lanzarote. Også hos produsenten er osten fjernet, og ysteriet er vasket og desinfisert. Helsemyndighetene på øya vil ikke gå ut med hva slags ost det er snakk om før nye prøver er tatt. Ingen av de syke ble innlagt på sykehuset.

Helsesentrene i Tias og Puerto del Carmen utvides

Helsesenteret i Tias. Foto: Tias kommune

Det kanariske helsedepartementet har nå godkjent planene for å utvide kapasitetene ved helsesenteret i Tias og i Puerto del Carmen. Byggingen vil starte i siste kvartal av 2018. I Tias skal det blant annet bygges et større akuttmottak med utendørs tak slik at folk som står i kø for å komme inn med prøver o.l. blir beskyttet mot sol og regn. I Puerto del Carmen vil senteret ved postkontoret få en ny etasje med flere leger på jobb for å avhjelpe den økende strømmen av turister.

Ansatte ved turistsentrene får 37,5 timers uke

Som mange husker fra i fjor sommer streiket de ansatte i 20 dager ved de offentlige turistsentrene på Lanzarote (Nasjonalparken, Jameos de Agua o.a) for å få kortere arbeidstid og høyere lønn. Etter forhandlinger har arbeiderne nå fått innfridd kravet om 37,5 timers uke, og en lønnsøkning på 1,75 prosent.

Norsk kvinne frikjent i narkosak på Lanzarote

Foto: Nasjonalpolitiet

Som mange av Lanzarotepostens lesere husker skrev vi i fjor om 49 kilo kokain som ble beslaglagt på et hotell i Puerto del Carmen. En norsk kvinne var en av ti personer som ble tiltalt. Nå er kvinnen og ALLE de andre tiltalte i saken frikjent. Grunnen er at det ble begått mange feil i etterforskningen. Påtalemyndighetene anker nå saken til spansk høyesterett. Det var VG som først skrev om dette.

Ny gressbrann i Haria

Brann i Haria. Foto: El Chaplon

Mandag ettermiddag var det en gressbrann i Haria nord på Lanzarote. Flere mål med beitemark ble svidd av før brannvesenet klarte å få kontroll. Det er nå veldig tørt på Lanzarote, og brannvesenet advarer folk mot å bruke ild ute.

Ryanair klarte ikke tidsfristen for å gi rabatt til passasjerene

Mandag 16.juli kl.08.00 gikk startskuddet for å selge fly-og båtbilletter til innbyggerne på Kanariøyene med 75 prosent rabatt. Ryanair måtte beklage; de klarte ikke å få sine dataprogrammer klar til startdagen mandag, og håpet å få de klare til tirsdag. Også flyselskapet Air Europa hadde problemer på sine nettsider på grunn av stor trafikk. Regionsregjeringen på Kanariøyene kunngjorde mandag at det også skal innføres et rabattsystem for bussbilletter for fastboende på øyene. Prosjektet settes i gang etter sommeren.

Mangel på parkeringsplasser i Puerto del Carmen 

Trangt om plassen for biler i Puerto del Carmen

Det politiske partiet Ciudadanos (Borgere) på Lanzarote anklager kommunestyret i Tias for å gjøre for lite, det vil si ingenting for å lage nye parkeringsplasser i sentrum av Puerto del Carmen. Når sommeren er her er det mange som besøker strendene i byen, og de besøkende må parkere langt unna, ofte i boligstrøk. Dermed får også folk som bor i området problemer med å parkere sine biler. Nå krever altså Ciudadanos at kommunen reagerer øyeblikkelig. Lanzaroteposten tilføyer at kommunen lovte for over to år siden, kanskje tre år siden å bygge nye parkeringshus flere steder i byen, uten at noe har blitt gjort.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast