Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 26, juni 2018

Ungt svømmetalent døde plutselig

Den 18 år gamle svømmeren Alejandro Candela fra Teguise på Lanzarote døde plutselig i sitt eget hjem tirsdag.  I følge familien skulle han hvile etter trening og lunsj, men våknet aldri igjen.

Alejandro Candela døde tirsdag. Foto: lancelotdigital.com

Alejandro var en av Lanzarotes beste svømmere i sin klasse, og vant blant annet svømmestevnet Open Water i Puerto del Carmen i mai. I 2016 vant han som første svømmer fra Lanzarote sin klasse i konkurransen om å svømme strekningen Lanzarote-La Graciosa. Alle sportsaktiviteter i Teguise ble avlyst etter nyheten om dødsfallet, og elevene på skolen til Alejandro samlet seg til en sørgestund.

Flere trafikkulykker på Lanzarote

Tallet på trafikkulykker har så langt i år økt med 35 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.Hittil i år er det registrert 164 ulykker. Av disse var det fem dødsulykker, som er samme tallet som i 2017. Ulykker med mindre skader har økt med 20 prosent.

Flere kvinner meldte fra om vold i hjemmet 

I de fem første månedene av 2018 var det registrert 489 samtaler til Senteret for voldsutsatte kvinner (Servicio de Atención a la Mujer Víctima de Violencia) på Lanzarote. Meldingene om såkalt kjønnsrelatert vold på Lanzarote økte med 13 prosent sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Senteret nåes ved å ringe nødnummeret 112.

Bensinstasjon ranet

Bensinstasjonen i Tahiche. Foto: La Voz de Lanzarote

Bensinstasjonen i landsbyen Tahiche ble ranet natt til tirsdag. Stasjonen var stengt, men tyvene kom seg inn ved å lage et hull i veggen. Utbyttet var 2 800 euro i kontanter. Politiet sier onsdag at de ikke har noen spor av tyvene. Det var en nabo som varslet politiet om innbruddet, da han så uvedkommende inne i bygningen.

Brann i diskotek i Puerto del Carmen

Torsdag ettermiddag brøt det ut brann i diskoteket Paradise Disco i senteret CC Columbus i Puerto del Carmen. I følge politiet tok det fyr i en håndtørker på ett av toalettene. Brannen ble raskt slukket, men det ble røyk-og sotskader i enkelte deler av lokalet.

Hotellene på Lanzarote tjener penger

Omsetningen ved hotellene på Lanzarote økte med over seks prosent fra januar til mai i år sammenlignet med samme periode i fjor. Nesten 280 millioner euro har blitt omsatt de fem første månedene i år. Flere hotellgjester betyr flere ansatte, og 10 033 ansatte jobber nå på hotellene, over fem prosent flere enn på samme tid i fjor.

Guardia Civil plasserer 15 aspiranter på Lanzarote

Politistyrken Guardia Civil plasserer 15 aspiranter i tjeneste på Lanzarote fra 25.juni. Disse aspirantene skal jobbe på øya i 40 uker før de kan fullføre sin politi-utdannelse. Også på Gran Canaria og Fuerteventura skal politi-aspiranter ha praksisen sin.

Rotter i Playa Blanca

Folk som bor i Playa Blanca sør på Lanzartote har den siste tiden klaget til myndighetene at det er mange rotter i deler av byen, og spesielt i nærheten av søppelkasser. Nå krever de at myndighetene foretar en skikkelig rengjøring og vedlikehold av kloakkrørene og søppelplassene i byen. Det viser seg også at rottene har gått løs på de nylig nedgravde fiberkablene i byen.

Her trives rottene i Playa Blanca. Foto: diariodelanzarote.com

Nå setter kommunen i gang en skikkelig opprydding av søppelplasser, og ber samtidig innbyggerne og turistene om ikke å sette ut søppel på gata i tilfelle kassene er fulle. Derfor skal flere søppelkasser nå settes ut.

Nå kan øya La Graciosa nord for Lanzarote bli egen kommune, og dermed den åttende offisielle Kanariøya

La Graciosa. Foto: diariodelanzarote.com

Tirsdag skal spørsmålet om øya La Graciosas selvstyre opp i det spanske senatet i Madrid. Joel Delgado er senator fra Lanzarote, og vil stille et forslag om at øya nå bør bli selvstendig. I dag tilhører La Graciosa kommunen Teguise på Lanzarote. Forslaget om selvstendighet ble reist første gang i 2013 av innbyggerne på øya, og de ser nå fram til å bli godkjent som en selvstendig kommune, og bli omtalt som den åttende Kanariøya.

Deler av hovedgata i Tias stengt fra 25.juni

Den øverste delen av hovedgata i Tias, Avenida Central stenges for all trafikk fra 25.juni. Arbeidet med å utbedre gaten er i full gang, til en pris av nesten 14 millioner kroner, og ventes ferdig mot slutten av året. Angående omkjøring, se kartet:

Avenida Central i Tias stenges

Og sånn skal det se ut når arbeidet er ferdig:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast