Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote , uke 25, juni 2018

Gullsmedbutikk i Puerto del Carmen ranet

Gullsmedbutikken Santos på Avenidaen i Puerto del Carmen ble ranet søndag morgen kl.03.30.  Butikken ligger vegg i vegg med klesbutikken Mint, ikke langt fra restauranten Vikinghuset. Det viser seg at tyvene har kommet seg inn i butikken ved å bore seg gjennom taket. I følge politiet er verdier for nesten 35 millioner kroner tatt.

Gullsmedbutikken Santos på Avenidaen

To medlemmer fra samme bandet døde

To medlemmer av det populære bandet Tribu fra Lanzarote døde med en dags mellomrom siste helg. Først ble trommeslageren i bandet påkjørt og drept på gata i landsbyen Tiagua. Sjåføren i bilen stakk av, men ble senere tatt og arrestert. Dagen etterpå ble vokalisten i Tribu funnet død. Dødsårsaken er ennå ikke kjent.

Politiet i Arrecife bruker droner i redningsaksjoner

Drone over Arrecife. Foto: Diario de Lanzarote

Lokalpolitiet i hovedstaden Arrecife har utdannet fire politibetjenter til å bli drone-piloter, og har de siste månedene brukt dronene i lete-og redningsaksjoner på øya. Siste uke ble en skadet paraglider lokalisert av droner i et ulendt terreng i Risco de Famara på vestkysten. Deretter kunne dronen lete etter den nærmeste landingsplassen for kystvaktens redningshelikopter. Paraglideren hadde brukket beinet, og ble etterhvert fraktet ut av terrenget og videre til sykehuset.

Lokalpolitiet i Tias får skuddsikre vester

Tias kommune har bevilget 35 000 euro til det lokale politiet slik at de kan investere i 46 skuddsikre vester.

Skuddsikre vester til politiet i Tias (Puerto del Carmen)

Dette gjøres på anmodning fra det spanske innenriksdepartementet, som nå ber større turiststeder sikre gjester og innbyggere bedre denne sommeren. I Spania er trusselnivået for terror fortsatt fire på en skala fra en til fem, hvor fem er høyeste nivå.

Båt med flyktninger kom inn til Puerto del Carmen fredag

En båt med 20 flyktninger kom inn til Matagorda-stranda sist fredag. Blant flyktningene var det fire barn.

De fire barna hviler ut etter den strabasiøse ferden over havet. Foto: La Voz de Lanzarote

-På grunn av det fine været klarte disse menneskene å komme seg helskinnet til Lanzarote, sa ordføreren i Tias, Pancho Hernández til lokalavisa. Flyktningene ble tatt hånd om av det lokale Røde Kors, og vil etterhvert bli sendt til mottak enten på Tenerife eller Gran Canaria.

Mengden av turister til Lanzarote og Kanariøyene fortsetter å øke.

Turistmyndighetene på øyene har telt turister, og har funnet ut at 570 000 passasjerer var innom flyplassen på Lanzarote i mai måned. Det er 2,1 prosent flere enn i mai i fjor. De åtte flyplassene på Kanariøyene hadde 3,4 millioner besøkende i mai, over seks prosent flere enn i mai 2017. Dette gjør også positive utslag i inntektene til Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote (Nasjonalparken, Kaktusparken, Jameos del Agua og flere), som økte sine inntekter på nesten sju prosent.

Død hval funnet i Tinajo

Mandag kveld ble en død spermhval funnet drivende i sjøkanten ved Boca Chica-stranda i Tinajo på Lanzarotes vestkyst.

Hval funnet i Tinajo. Foto: Diario de Lanzarote

Hvalen målte fem meter, og folk fra nødetatene klarte å få hvalen inn til land slik at den ikke fløt ut med tidevannet. Som vanlig ved slike hendelser vil hvalen bli tatt på land, og en mulig dødsårsak vil bli etterforsket.

Dykkerfirma på Lanzarote mottok priser

Dykkerfirmaet Island Watersports i Puerto del Carmen vant to priser siste uke. I konkurransen Museo Atlantico Winter Awards ble firmaet kåret til «Beste dykkerfirma på Lanzarote», og til å ha «De beste øko-guide-dykkerne» på øya. Vi gratulerer! Les mer om Island Watersports HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast