Nyheter:

Hva er galt med temperaturene på Kanariøyene?

Vi vet absolutt om problemet med at vi melder for lave temperaturer på Kanariøyene, sa Meteorologisk institutt til oss på Lanzarote for noen år siden. Men hvorfor blir ikke problemet løst?

Siste uke har værmeldingen både i NRK (Yr/Meteorologisk institutt)) og TV2 (Storm) bommet katastrofalt når det gjelder temperaturene på Kanariøyene.
Siden det har vært rekordhøye temperaturer i Norge har værfolka på TV og journalistene i avisene overgått hverandre i å fortelle at nå er det varmere i Norge enn det er på Kanariøyene.
Det har det også vært til tider, men når for eksempel TV2 sier at det nå er 17 grader på Kanariøyene, og vi sitter her på Lanzarote og basker i 28 grader, er det noe som ikke stemmer.

Denne problemstillingen har undertegnede tatt opp med Meteorologisk Institutt tidligere, og da fikk vi dette svaret:
– Det er bare å beklage, men når det gjelder temperaturen, så viser den (modellen) for lave temperaturer. Vi vet absolutt om «problemet».
For å forklare det lettest mulig, så er hovedgrunnen at det er relativt små øyer og mye hav, likedan som i Middelhavet (hvor modellen også viser for lave temperaturer).
Vi har foreløpig for stor avstand mellom modellpunktene vi bruker utenfor Norge (20 km mellom hvert punkt), så modellene tror det er «bare hav» og justerer temperaturen etter det.
Hvis du hadde seilet rundt øyene, hadde modellen passet bedre for å si det sånn. Vi håper på å få forbedret «temperatur-tjenesten» i dette området. Kan dessverre ikke si noe nærmere om når det blir.

Vennlig hilsen
Met. konsulent Elisabeth Dahl
Meteorologisk institutt

Ja,ja, jeg får kjøpe meg en seilbåt, da…der «passer» temperaturene tydeligvis bedre!

Det er også varmt på Lanzarote!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast