Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote , uke 22, mai 2018

Kanariøyenes beste kokk jobber på Lanzarote!

For 14.gang ble kokke-konkurransen «Campeonato de Canarias Absoluto de Cocina», Den absolutt beste kokken på Kanariøyene arrangert denne uka. Vinneren heter Joao Henrique Faraco, og er sjefkokk på restauranten The Harbour View Restaurant i Playa Blanca.

Restaurante Harbour View i Marina Rubicon i Playa Blanca

Vinnerretten Joao presenterte bestod av biff praline med søte poteter og grønnsaker:

Vinnerretten!

Yaizas tidligere ordfører gikk i fengsel

Tidligere ordfører i Yaiza (Playa Blanca) måtte onsdag denne uka melde seg ved fengselsporten i Tahiche på Lanzarote for å sone sin straff på seks år. José Francisco Reyes ble tidligere i år dømt for korrupsjon da han var kommunens ordfører, men søkte om å slippe fengsel på grunn av dårlig helse. Høyesterett i Las Palmas forlangte imidlertid at Reyes måtte i fengsel, og onsdag møtte han opp for å avtjene straffen.

Tidligere ordfører i Yaiza på vei inn i fengselet i Tahiche. Foro: La Voz de Lanzarote

Kvinne fra Arrecife som rekrutterte andre kvinner til IS dømt

I 2015 ble en spansk/marokkansk kvinne arrestert i hovedstaden Arrecife, mistenkt for å ha rekruttert andre spanske kvinner til den islamske stat, IS. Kvinnene skulle etterhvert sendes til Syria for å gifte seg med IS-soldater. Høyesterett i Las Palmas har nå dømt kvinnen til 10 års fengsel.

Her blir IS-kvinnen arrestert i Arrecife i 2015 Foto: Diario de Lanzarote

Over 5 000 nordiske turister til Lanzarote i april

I følge AENA, det spanske luftfartsverket kom det 5 198 nordiske turister til Lanzarote i april.
For første gang på mange år kom den minste gruppen av nordiske turister fra Norge, 914 personer.
Det kom 1 742 svensker, 1 601 dansker og 941 finner til øya i april. Tallene viser bare passasjerer som fløy direkte fra sitt hjemland til Lanzarote.

Få dykkere besøker undervannsmuseet i Playa Blanca

Fra Museo Atlantico i Playa Blanca

I forrige nyhetsoppdatering skrev vi at det ble satt ny besøksrekord av dykkere til Lanzarote i fjor.
176 000 dykkere besøkte øya i 2017, men mindre enn fem prosent av disse, 8 729 dykkere fant veien til museet som er plassert på 12 meters dyp sør på Lanzarote.

Bokstavene ARRECIFE får stå i fred

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere ble de mye omtalte tre-bokstavene av navnet på hovedstaden satt opp ved det historiske museet i byen uten lov i april. Kommunen forlangte derfor at bokstavene måtte bort.

Nå har byens myndigheter godkjent prosjektet som ble satt i gang av byens forretningsstand. Dermed har hovedstaden på Lanzarote fått en ny og permanent attraksjon!

Nå sprayes vinrankene

I disse dager er det stor aktivitet ute på vinmarkene på Lanzarote.

Foto: Wine Tours Lanzarote

Vinrankene sprayes med et svovelholdig stoff, sulfur for å holde muggsoppen unna. Selv om de som jobber med dette må ha på seg beskyttende klær er stoffet de sprayer på et organisk stoff som allerede finnes i naturen, og er ufarlig for druene og deretter de som drikker vinen, sier ekspertene. Godt å vite!

Nett-troll på Lanzarote arrestert

Det er like ulovlig å trakassere en annen person via internett på Lanzarote som det er i Norge! Det fikk en spansk kvinne fra Tias kommune erfare siste uke. Etter å ha trakassert, truet og ydmyket sin tidligere samboer på sosiale medier ved blant annet å legge ut intime bilder ble hun anmeldt, og politiet arresterte henne. Hun risikerer nå fengsel fra tre måneder opp til to år i fengsel pluss bøter for å være et simpelt nett-troll.

Italiener og brite vant Ironman!

Alessandro de Gasperi fra Italia vant herreklassen i årets Ironman på Lanzarote på tiden 8 timer, 52 minutter og 16 sekunder. Kvinneklassen ble vunnet av Lucy Gossage fra Storbritannia på tiden 9 timer, 49 minutter og 27 sekunder.

Vinnerne av årets Ironman på Lanzarote!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast