FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 25.mai 2018

Hola!

Sola skinner på Lanzarote, og det er godt og varmt, akkurat som det er mange steder i nord for tida også!

Denne uka har jeg «levert inn» selvangivelsen min, la renta, som den heter her.
Som selvstendig næringsdrivende i Spania er dette noe et regnskapskontor må gjøre for deg. Fristen er 30.juni, men det er greit å være ute i god tid. Og allerede nå vet jeg at jeg får igjen noen euro…

Denne uka fikk jeg en hyggelig beskjed fra firmaet WordPress som styrer med min hjemmeside www.lanzaroteposten.com .

I forrige uke hadde 4 200 personer klikket seg inn på siden, og det er rekord! Det ser ut som at det var reportasjene fra 17.mai som leserne var mest interessert i. Her ser du et utdrag fra en av forsidene til Lanzaroteposten:

Husk at du ikke behøver å gå via Facebook for å finne denne nettsiden; det er bare å klikke seg inn direkte ved å skrive www.lanzaroteposten.com i søkefeltet på datamaskinen eller mobiltelefon din.

I dag fredag er det starten på to dager med løping, sykling og svømming på Lanzarote. Verdens hardeste triatlon, Ironman Lanzarote sparkes i gang i ettermiddag kl.16.30 med aktiviteter for de yngste deltakerne på Playa Matagorda. I skrivende stund har over 200 barn og unge meldt seg på.

I morgen lørdag er det de voksnes tur. Nesten 2 000 deltakere fra mer enn 50 land skal konkurrere. Svømmekonkurransene starter kl.07.00 fra Playa Grande i Puerto del Carmen, deretter sykles det 180 kilometer før det blir et beinhardt maratonløp på 42 kilometer. Start og innkomst er i Puerto del Carmen.
Husk at traseene for dette årets Ironman er nye, og alle veier hvor løpet arrangeres er stengt for all annen trafikk. Det betyr at det blir problemer å krysse øya fra nord til sør og omvendt midt på dagen lørdag. Se veikartet HER.

Dette blir en folkefest, så er du på øya anbefales det å stå ved løypa og heie, eller komme ned til Avenidaen i Puerto del Carmen!

Fra svømmekonkurransen i fjor

I dag har vi (dessverre) kommet fram til bil nr.62 og 63 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«.

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet på veien LZ-20 mellom San Bartolomé og Arrecife lørdag kveld. Sjåføren ble kjørt til sykehuset for en sjekk etter ulykken.

Bil nr. 63 veltet i rundkjøringen inn til landsbyen Yaiza natt til onsdag.

Foto: La Voz de Lanzarote

Sjåføren klaget over ryggsmerter, og ble kjørt til sykehuset.

En journalist fra det verdenskjente finansbladet  Forbes i USA besøkte Lanzarote og Tenerife i april, og skryter uhemmet av det han så og erfarte da han var på Lanzarote.
Journalisten, som heter Tom Mullen skriver om mat, vin og livsstil, og fortalte leserne sine om vinen som ble produsert på de to øyene. Han skrev blant annet at vin fra Kanariøyene ble sendt til både Storbritannia og Amerika allerede for flere hundre år siden, og at Shakespeare skrev om øyenes vin.
Journalisten trekker blant annet frem de hvite vinene Malvasía Volcánica og Malvasía Aromática fra Lanzarote.

Vinen Malpei Malvasia fra Lanzarote får skryt i artikkelen i Forbes. Denne selges også i Norge.

HER kan du selv lese hele artikkelen i bladet Forbes (på engelsk).

I følge flere norske aviser kan du fra høsten av se norsk tv i utlandet dersom du har et tv-abonnement i Norge.
Nye EU-regler setter forbud mot såkalt geoblokkering av digitale abonnement, og loven skal gjelde i alle EU-land. Foreløpig ser det ut som at NRK holdes utenfor. Les mer om norsk TV i utlandet HER.

Denne søndagen kl.12.30 er det igjen en forestilling av det historiske musikkspillet Ángaro. Forestillingen er et musikalsk fyrverkeri som med sang og musikk forteller om Kanariøyenes historie fra den fantastiske scenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Les mer om forestillingen (på engelsk) og bestill billetter HER.

Onsdag 30.mai feirer vi den kanariske nasjonaldagen, Día de Canarias.

30.mai 1983 holdt det kanariske parlamentet sin første sesjon, og da fikk Kanariøyene delvis indre selvstyre.
Siden da har dagen blitt feiret som øyenes nasjonaldag. Denne dagen har skolene fri, og offentlige kontorer og banker har stengt.
Hver kommune har egne programmer for feiringen, så gå inn på kommunenes nettsider for å se hva som skjer.

TIAS   YAIZA  TEGUISE SAN BARTOLOME

TINAJO HARIA ARRECIFE

I skrivende stund har ikke alle kommuner lagt ut sitt program, men Tias kommune med Puerto del Carmen forteller om oppvisninger av kanarisk bryting, lucha på Playa Grande og folkedans i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.

Les mer om programmet HER. Klikk på plakaten for å få den større, med spansk eller engelsk tekst.

På torget i landsbyen Haria nord på Lanzarote blir det på nasjonaldagen et stort musikalsk show med sanggruppen
LAS EN-CANTADORAS fra Kanariøyene. De synger melodier fra México, Venezuela, Argentina, Brasil, Spania, og selvsagt Kanariøyene:

Casas Heddy, det norske ferie-og rehabiliteringssenteret på Lanzarote er på utkikk etter sykepleiere for neste sesong.

Les hele stillingsutlysningen på Casas Heddys Facebook-side. Søknad sendes merethe@casasheddy.com .

Sigurd L B på Frosta fyller ni år tirsdag. Gratulerer med dagen!

Vi var 12 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen fra kl.19.00 i kveld!

Ei fin helg og ei god uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast