Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 19, mai 2018

11 flyktninger kom i båt til Lanzarote tirsdag morgen

En patera, som slike flyktningbåter kalles kom inn til området Playa del Jablillo midt i turiststedet Costa Teguise tidlig tirsdag morgen. I følge Guardia Civil var sju av flyktningene mindreårige.
Dette er den tredje pateras som kommer til øya på tre uker. I april kom det båter med flyktninger inn til både Famara på vestlysten og La Graciosa, øya nord for Lanzarote.
Alle flyktningene er fra Nord-Afrika, og sendes nå til flyktningsentre på enten Gran Canaria eller Tenerife der deres status blir undersøkt.

Fortsatt ulovlig parkering ved flyplassen

Som mange av leserne har sett er det fortsatt ulovlig parkering ved flyplassen. Hver dag står det mellom 30-50 biler ulovlig parkert langs veiene inn til flyplassen, og også på veikanten av hovedveien LZ-2 forbi flyplassen.

Biler parkert ulovlig på veien inn til flyplassen på Lanzarote

Trafikkmyndighetene har tidligere satt opp steiner langs veiene for å hindre parkering av biler, til ingen nytte. Det viser seg at AENA, selskapet som driver flyplassen selv betaler parkeringen for sine ansatte. Det betyr at de som nå parkerer ulovlig er ansatte ved restaurantene og i butikkene på flyplassen. Alle ansatte i disse bedriftene tilknyttet flyplassen har fått tilbud om å parkere lovlig ved å betale en avgift på 22 euro i måneden. – Det blir for dyrt, sier en representant for arbeiderne til avisa Lancelot Digital.

Guardia Civil tok tjuvfiskere

Politistyrken Guardia Civil har mange forskjellige oppdrag. Denne uka fant politibåten tre store fiskebur (kanskje heter de fiskebrønner i Norge?) ulovlig plassert på 20 til 60 meters dyp utenfor kysten av Costa Teguise. Burene hadde en diameter på tre meter, «inngangen» til burene var alt for stor, burene var umerket, og fanget i burene var 30 kilo fisk.


Foto: Guardia Civil

Guardia Civil sier at de nå prøver å finne eieren av burene, som kan vente seg bøter på opp til 60 000 euro!

12 år gamle Alexia fra Yaiza ute av «The Voice Kids»

Det ble dessverre ingen finaleplass på 12 år gamle Alexia Caraballo fra Yaiza på Lanzarote i sangkonkurransen «The Voice Kids», (i Spania La Voz Kids).

Alexia kom helt til semifinalen på tv-kanalen Telecincos konkurranse, og sang Mariah Careys melodi «Hero» sist mandag. Dessverre holdt det ikke helt til mål, men som dommerne sa etterpå: – Alexia, i kveld var du en helt for foreldre, venner og alle som så og hørte på!

Øy-regjeringen Cabildo bevilget 650 000 euro i reisetilskudd for idrettslag og enkeltutøvere

Denne uka bevilget regjeringen på Lanzarote 650 000 euro, nesten 6,3 millioner kroner til idrettslag og individuelle utøvere som må reise bort fra Lanzarote for å konkurrere. Dette gjelder for eksempel fotballag og håndballag, friidrettsutøvere, syklister og svømmere i alle aldersklasser som konkurrerer på kanarisk og nasjonalt nivå.

Håndballag fra Lanzarote

Beløpet som er bevilget gjelder for sesongen 2018/19.

Innbyggere i Tias kommune (Puerto del Carmen) får hjelp med å søke om residensia

Vanligvis må man reise inn til nasjonalpolitiet i Arrecife for å søke om eller fornye sin residensia (DNI).
Mandag 14.mai kan folk i stedet dra til lokalpolitiet i rådhuset i Tias for å få hjelp.
Ring 928 834101 for å avtale en oppmøtetid. Les mer HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast