Nyheter:

Sju blå flagg til Lanzarotes strender, ett flagg til Puerto Calero

Lanzarote fikk tirsdag denne uka åtte blå flagg for sine strender og turisthavner. Dette er to flere enn i fjor.

For første gang på 16 år er bystranda i hovedstaden, La Playa de El Reducto i Arrecife tildelt et blått flagg. Stranda mistet denne utmerkelsen i 2002 da kloakkutslipp ble oppdaget i nærheten av stranda.

La Playa de El Reducto i Arrecife fikk blått flagg i år.

Det ble også blått flagg på strendene i Puerto del Carmen; Matagorda-stranda, Los Pocillos og Playa Grande. Playa Grande mistet sitt blå flagg i fjor på grunn av dårlig kvalitet på vannet, men har altså fått flagget tilbake i år. Dessverre fikk ikke Dykkerstranda (Playa Chica) i Puerto del Carmen blått flagg i år; for mange kloakkutslipp i nærheten gjorde at godkjennelsen aldri kom.

I Costa Teguise fikk strendene Las Cucharas og El Jablillo blått flagg. I Playa Blanca fikk bystranda igjen blått flagg. Også marinaen Puerto Calero fikk sitt blå flagg.

Tilsammen har Kanariøyene fått 50 blå flagg i 2018.

For å oppnå utmerkelsen «Bandera azul», blått flagg må strenge krav til miljøet oppfylles over lengre tid. Det viktigste er kvaliteten på vannet og områdets renhet. Dessuten må stranda eller havneområdet være godt utstyrt, og også ha førstehjelp og livredning i virksomhet.

Det er helsedepartementet sammen med Direktoratet for folkehelsen på Kanariøyene som administrerer kontrollene og foretar utvelgelsen av «de blå strendene».

Alle stedene som har fått utmerkelsen skal offisielt heise sine blå flagg på Verdens Miljødag, som er 5.juni.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast