FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 11.mai 2018

Hola!

I dag er det tid for å skryte litt! Det spanske værinstituttet Aemet sier dette når det gjelder Kanariøyene i april:

Lanzarotes flyplass fikk mest sol. Der ble det registrert sol i 286 timer. Godt å vite!

Det plukkes søppel fra mange badestrender i disse dager. Sist lørdag var en hel gjeng ute og plukket søppel fra Playa Mulata i Playa Blanca på Lanzarote, ikke langt fra fyret på sørkysten. (Se bildet over).
Det ble samlet inn ølbokser, papp, flasker, plast,bøyer, tauverk og mye annet, tilsammen flere hundre kilo med rask.
Neste strandryddedag er lørdag 2.juni, og da er det stranda Las Coloradas, også i Playa Blanca som skal ryddes. Frivillige, spesielt amatørdykkere kan ringe 620281900 eller 61655272 dersom man kan hjelpe.

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere fryktet turistmyndighetene på Lanzarote at mange turister ville dra til de «nye» og mye billigere feriesteder som Egypt, Tyrkia eller Tunisia i år. Det har så absolutt IKKE slått til!

Lanzarote fikk en økning av turister i mars på nesten 14 prosent sammenlignet med mars i fjor! Totalt 270 970 passasjerer ankom flyplassen på øya i mars, og det er 32 629 flere enn i mars i fjor.

Turister langs strandpromenaden i Playa Blanca.

Hittil i år (første kvartal) er turistmengden økt med 3,5 prosent. Dette er tall som reiseorganisasjonen Frontur/ISTAC på Kanariøyene har presentert.
Hvor kommer turistene på Lanzarote fra? Jo, nesten halvparten kommer fra Storbritannia, så fulgte Tyskland, Irland, Frankrike, Nederland og Belgia.
Og det britiske lavprisselskapet Jet2 som hovedsaklig flyr fra Stansted ved London til Lanzarote øker sine fly denne sommeren til ett fly hver dag hele uka.

Og når det kommer flere turister til øya, trengs flere hotellsenger.
Byggingen av Puerto del Carmens eneste fem-stjerners hotell, Hotel Lava Beach i Matagorda går etter planen. Hotellet, som blir nabo til Hotel Sol Lanzarote skal dermed åpnes for gjester i desember.

Hotel Lava Beach blir ferdig i desember. Foto: elperiodicodelanzarote.com

Hotel Lava Beach er Puerto del Carmens eneste fem-stjerners hotell inntil ombyggingen av Hotel Fariones er ferdig. Som Lanzaroteposten skrev om siste uke er ombyggingen av Fariones kraftig forsinket på grunn av en byggetvist mellom Tias kommune og utbygger, og dato for oppstart er ikke kjent.

I dag har vi dessverre kommet fram til bil nr.60 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn». (Serien startet i november 2016).

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen gikk rundt søndag morgen på veien inn til flyplassen. Sjåføren kom seg ut av bilen på egen hånd, og ville ikke undersøkes av lege.

Det nærmer seg IRONMAN, som arrangeres lørdag 26.mai på Lanzarote. Over 2 000 deltakere er påmeldt, og de skal alle svømme, sykle og løpe. IRONKIDS arrangeres dagen før, og fredag 25.mai er det altså barn og unge i alderen 7-17 år som skal konkurrere.

Frist for å melde seg på er 21.mai. Les mer om når, hvor og hvordan HER. (på engelsk).

Det ble litt kluss da norske MINIBANK skulle skrives…på automaten på Avenida de las Playas i Puerto del Carmen:

Men automaten er full av penger!

Siste helg kom det fin-fint besøk inn til stranda La Garita i landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote: En delfin!

 

Eksperter sier til lokalavisa Lancelot Digital at dette ikke er uvanlig, og grunnen til besøket så nære land kan være at delfinen er syk eller er desorientert.

En liten digresjon: Dersom fotografen av delfinfilmen hadde lagt mobiltelefonen sin HORISONTALT da det ble filmet hadde vi som ser opptaket på en PC sluppet de to svarte feltene på skjermen. Bare et forslag…

I morgen lørdag arrangeres Lanzarote Fashion Weekend i Jameos del Agua nord på Lanzarote.

Det er første gang denne moteoppvisningen finner sted på øya, og det meldes at klær som skal vises for publikum denne kvelden er inspirert av Lanzarotes vulkanske natur.

Arrangementet har sin egen nettside på engelsk, som du kan finne HER.

Sjømannskirken og Nordisk Forening inviterer til fin feiring av nasjonaldagen 17.mai.

Fra 17.mai på Lanzarote i fjor. Kommer DU i år?

Frokost serveres på Sjømannskirken kl.10, det blir 17.mai-tog, taler, musikk, leker for store og små, og selvsagt kaffe, brus og kaker etterpå.

17.mai kl.19 inviteres det til festmiddag på Restaurante La Ola i Puerto del Carmen, hvor gjestene bestiller fra restaurantens meny.

Påmelding til frokost og/eller middag innen 13.mai,  og mer info finner du HER.

Debatten om å bruke bare norske flagg på nasjonaldagen har dukket opp igjen hjemme i Norge. På Lanzarote heiser vi både det spanske, kanariske OG det norske flagget denne dagen. Alle tre flaggene er også med i det lille, men fantastiske 17.mai-toget vi har. Dette er en vakker tradisjon, og ikke farlig i det hele tatt…

Fra 17.mai-toget på Lanzarote

I dag fredag har Sjømannskirken på Lanzarote åpent fra 12-14. Det er ingen gudstjeneste på søndag, men igjen åpent hus onsdag og fredag i neste uke fra 12-14. Følg duften av nystekte vafler og nytrukken kaffe…

Vi var 16 gjester på fredagspilsen på Las Vistas siste uke. Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19.00, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Husk at det spilles folkemusikk fra Lanzarote hver fredag kl.20.00 i mai ved turistkontoret på Avenidaen i Puerto del Carmen.

Og på lørdag skal vi bruke vår spanske mobiltelefon og stemme på Alexander Rybak; det kan bli seier!

I morgen lørdag fyller Anna L B på Frosta 11 år. Samme dag feirer Jorunn M J i Breim dagen sin. Vera P i Larvik har også fødselsdag lørdag. Onsdag fyller Annette M på Lanzarote år. Det gjør også Svein O H i Drammen.
Gratulerer med dagen!

Ei god helg ønskes dere alle med hipp, hipp hurra for 17.mai fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast