Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 19, mai 2018

Sand fra Sahara importeres ulovlig til Lanzarote

Siste uke skrev lokalavisene om at sand fra Vest-Sahara har blitt fraktet ulovlig til strender på Lanzarote.
Det viser seg at de kjente strendene Los Charcos og Los Ancones i Costa Teguise bruker sand fra Vest-Sahara, som ligger ca 110 nautiske mil, ca 200 km sørøst for Lanzarote. Også Anfi-stranden på Gran Canaria og strender på Tenerife har brukt sand fra Vest-Sahara.
EUs juridiske domstol har tidligere laget lover som forbyr å drive handel med ressurser fra Vest-Sahara, blant annet landbruks- og fiskeprodukter. Sand regnes som et landbruksprodukt. Grunnen til forbudet er at Vest-Sahara delvis er okkupert av Marokko, noe som EU aldri har akseptert.
Det var journalist-studenter ved universitet La Laguna på Tenerife som først avdekket denne ulovlige importen av sand til Kanariøyene. Studentene har nå sendt en forespørsel til det spanske senatet i Madrid og EU-parlamentet om denne ulovlige trafikken, uten å få svar.

Nytt helsesenter i Costa Teguise

Byggingen av et nytt helsesenter i Costa Teguise har begynt. I løpet av et år håper man å fullføre senteret, som har en kostnad på 800 000 euro, nesten åtte millioner kroner. Helsesenteret vil huse en akuttavdeling både for voksne og barn, og et barnevennlig rom når foreldrene er til behandling.

Raskere internett for landsbyer utenfor allfarvei

Øy-regjeringen Cabildo har bevilget over fire millioner kroner for å bygge ut internett-tilgangen for bebyggelsen litt utenfor allfarvei. Landsbyer som Las Casitas og Playa Quemada i Yaiza kommune, Las Laderas i Teguise, Vega Tegoyo i Tías, og Guinate Órzola, Tabayesco og Ye i Haría kommune vil alle få fiber-tilgang med stor fart. Det skal også bygges et nytt datasenter på øya som skal virke som en «back-up» i tilfelle noe galt skjer med hovedsenteret.

Arbeidsledigheten lavest på 10 år

Arbeidsledigheten på Lanzarote falt til 18,29 prosent i årets tre første måneder. Så lav har ikke prosenten vært siden 2007. I april måned falt ledigheten med 4,8 prosent i forhold til april i fjor. Likevel er 11 152 personer på Lanzarote registrert som uten jobb per 1.mai i år.

Tre dager med billige kinobilletter på Lanzarote

I dag mandag 7.mai, tirsdag 8. og onsdag 9.mai er det «Fiesta del Cine», kinofest på kinoene på Lanzarote. Det betyr at alle billetter selges for bare 2.90 euro. Som mange vet er det kinosaler på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda, og flere kinosaler i hovedstaden Arrecife, Multicines Atlántida ved Charco de San Ginés.

For å få kinobilletter til denne prisen må man registrere seg HER.

Denne ukes spillefilm med engelsk tale (ikke dubbet til spansk) er «“A Quiet Place” som vises torsdag 10.mai kl.19.45 i Arrecife.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast