Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 18, mai 2018

Fiskerne tjener gode penger på Lanzarote

Det ble fisket for mer enn 12 millioner euro på Lanzarote i fjor. Dette er en økning på 24 prosent fra året før. Inntektene ble fordelt på oppdrettsfisk med 6,5 millioner euro, og havfiskerne tjente 5,7 millioner euro.
Disse summene er de beste på ti år, sier fiskerimyndighetene på Lanzarote til lokalavisa. Lanzarote inntar dermed tredjeplassen i volum etter Gran Canaria og Tenerife.
Det fiskes mest rød tunfisk, som utgjør nesten 40 prosent av fangstene, nesten 800 000 kilo. Det fiskes også mye sardiner, den lokale fisken sama og havabbor.

Arbeidet med det «nye» Hotel Fariones i Puerto del Carmen delvis stoppet

Hotel Fariones, fremdeles en byggeplass.

Eieren av Hotel Fariones i Puerto del Carmen, Juan Francisco Rosa har nå anmeldt Tias kommune for to brudd på inngåtte avtaler som ble underskrevet for mange måneder siden. Hr. Rosa sier at han fikk lov til å rive og bygge om deler av hagen hvor det store svømmebassenget stod. Kommunen sier derimot at området er fredet, og arbeidet er ulovlig utført. Dermed har også kommunen anmeldt hr.Rosa. Det blir travelt for Juan Francisco Rosa i tiden framover; ved siden av rettsakene med Tias kommune venter flere andre rettsaker i forbindelse med korrupsjonssakene som er berammet med vinhuset Stratvs i vindistriktet La Geria, som også hr.Rosa eier.

Nye utmerkelser for vin fra Lanzarote

Bodegas La Grieta Punta Mujeres i Haría kommune nord på Lanzarote deltok i den anerkjente vinkonkurransen Los Premios Mezquita i Andalucía på fastlandet i april. Denne prestisjetunge konkurransen har blitt arrangert i 24 år. I år var det vinhuset Bodegas La Grieta fra Lanzarote som ble tildelt en gullmedalje for hvitvinen Malvasía Volcánica 2017, og en sølvmedalje for rødvinen Tinto Vendimia Nocturna 2016.

Glad vinner fra Punta Mujeres!

Bodegas La Grieta har vinmarker i 500 meters høyde i Haria, men også vinranker plantet 150 meter fra havet.
Les mer om vinhuset HER.

Vin fra Lanzarote på Vinmonopolet i Norge

Det er mange som spør om vin fra Lanzarote kan kjøpes i Norge. En flaske hvitvin, Malpei Malvasia Volcanica 2015 er i Vinmonopolets hyller, og kan også bestilles. Les mer om vinen og i hvilke butikker den finnes HER.

Celebert besøk i Arrecife, åpent for publikum søndag

En flott kopi av Christofer Columbus sitt skip «Santa María» ankom havna i hovedstaden Arrecife tirsdag.

Christofer Columbus (i Spania kalles han Cristóbal Colón) er italieneren som «gjenoppdaget» Amerika på vegne av Spanias konge og dronning da han kom til Bahamas-øyene i Karibia 12.oktober 1492. Derfor markeres 12.oktober som Fiesta Nacional de España eller Día de la Hispanidad i Spania.

«Santa Maria II» ved kaia i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

Skuta som besøker Lanzarote denne uka kom fra øya La Palma, og ble bygget i forbindelse med fjorårets 525-årsjubileum for Columbus-ferden. Søndag 6.mai kan alle besøke skuta, som ligger til kai ved pongtong H i Marina Lanzarote. Det koster tre euro for voksne, en euro for barn (5-10 år, under 5 år gratis) fra kl.10-18.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast