FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 18, 4.mai 2018

Hola!

Det har vært gode dager på solskinnsøya Lanzarote, med sol, skyer og litt vind og 22-24 grader på dagen. Vi klager ikke!

Som bildet over viser er det nå satt opp ARRECIFE i STORE bokstaver i begynnelsen av gågaten León y Castillo i hovedstaden. Dette blir en plass for å ta bilder, ihvertfall håper turistmyndighetene i byen akkurat det.
Bokstavene er nesten 1,5 meter høye, og står på en platting. Tar man bilder foran bokstavene får man også med det historiske museet i festningen Castillo de San Gabriel som vi ser i bakgrunnen.
Men lett skal det ikke være; nå krangler politikerne i byen om disse bokstavene…det er visst ikke søkt om tillatelse til å sette opp bokstavene, sier noen. Så da får vi se hvor lenge de blir stående da…

Nesten aldri en fredag (dessverre) uten et bilde i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«…

Foto: La Voz de Lanzarote

Sist lørdag ettermiddag veltet denne bilen, nr.59 i serien på veien LZ-20 mellom San Bartolomé og Arrecife. Sjåføren var en mann på 62 år, og både han og passasjeren kom fra rundkastet med små skader som måtte behandles på sykehuset.

Alle som har kjørt gjennom Puerto del Carmen på Lanzarote og lett etter en parkeringsplass, vet at det til tider er nesten håpløst.
Nå har en lege som har praksis i byen sendt et noe uvanlig forslag til lokalavisene for å øke tallet på parkeringsplasser i Puerto del Carmen:
Steng ett av feltene av omkjøringsveien på oversiden av byen, og bruk det stengte feltet til parkering. Dermed får man seks kilometer med ekstra parkeringsplass!

Parkeringsplasser i venstre felt av omkjøringsveien i Puerto del Carmen? Foto: La Voz de Lanzarote

Legen sier at dette kan ordnes uten store kostnader, og foreslår også at samtlige leiebilfirmaer som bruker hovedgata Avenida de las Playas som parkeringsplass øyeblikkelig flytter leiebilene sine ut av sentrum og opp til omkjøringsveien.
Hva synes leserne? Er dette et godt forslag? Bruk gjerne Facebook sine kommentarfelt!

Det har vært folketelling på Lanzarote, og nye tall er offentliggjort. Per 1.januar 2018 bodde det 147 023 personer på Lanzarote.

Folk på gata i Arrecife

40 prosent av disse bodde i hovedstaden Arrecife. 22 prosent av alle som bor på Lanzarote, hver femte innbygger er utlending, altså ikke spansk.

Er du eier av et «historisk» hus på Lanzarote kan du nå søke om tilskudd fra øy-regjeringen til å pusse opp huset. Eierne kan søke før 20.mai, og hver søker som kvalifiserer til økonomisk støtte kan få opp til 10 000 euro. Det er først og fremst fasader og tak som pengene kan brukes på.

I morgen lørdag arrangeres den 8. internasjonale strand-rugbyturneringen på Playa Grande i Puerto del Carmen:

Samtidig med turneringen er det et loppemarked på stranda, og inntektene går til barn med spesielle behov  på Lanzarote, slik at de får anledning til å delta i forskjellige sportsaktiviteter. Møt opp og støtt en god sak!

Senere på lørdagskvelden arrangeres den tradisjonelle Disco Night Urban Race i sentrum av hovedstaden Arrecife, et kveldsløp gjennom byens gater på fem og ti kilometer mens discomusikken ljomer mellom husveggene. Over 1 500 løpere har meldt seg på løpet.

Sånn så det ut i fjor under disco-løpet:

Lørdag ettermiddag og kveld arrangeres den 12.musikkfestivalen Toño Rock i Tias.
Fra kl.17 til kl.01 vil fire av Lanzarotes beste band spille, med Skaatoons i spissen på La Plaza  El Pavón midt i Tias:

Den musikalske historiefortellingen om Kanariøyene, Ángaro fortsetter sin suksess med nye forestillinger i Jameos  del Agua nord på Lanzarote.

Søndag 6.mai kl.12.30 er musikerne og sangerne i gang igjen! Les mer HER, og bestill også billetter derfra.

Sentrene for kunst, kultur og turisme, CACT på Lanzarote har sendt ut kulturkalenderen for mai. Den er på spansk, men som regel går det fint å finne ut av hvilke aktiviteter som tilbys på Lanzarote. Se kalenderen HER.

Sjømannskirken på Lanzarote har åpent i dag fredag mellom kl.12-14, og du kan kjøpe kaffe og vaffel.
Søndag har kirken åpent fra 17-20, og kl.18 er det gudstjeneste.

Vi var 11 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19.00 i kveld, og selvsagt er DU hjertelig velkommen dersom du er på øya!

I dag feirer Lita B i Selbu fødselsdagen sin. Mari K fra Saksvik fyller år søndag. Det gjør også Laila S på Lanzarote. Gratulerer med dagen!

Er det lenge siden du besøkte Lanzarote? Har du begynnende abstinenser? Sett deg godt til rette, skru opp lyden og bli med på en 10 minutters dronetur over solskinnsøya Lanzarote:

 

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola! Og er du på Lanzarote denne helga; husk at i Spania markeres morsdagen søndag!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast