Nyheter:

Astronauter på Lanzarote: Nesten som å være på månen

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har Lanzarote lenge vært en modell for fremtidige romferder til andre planeter.
Allerede på 1960-tallet studerte den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA landskapet på øya før den første turen gikk til månen i 1969.

Nå er det den europeiske romfartsorganisasjonen European Space Agency, ESA som har inntatt Lanzarote.

50 personer fra ESA har vært på øya for å studere det spesielle lava-landskapet. Ved siden av astronautene har ESA også sendt forskere, ingeniører og teknikere til øya.

– Lanzarote har så mange geologiske likheter med både månen og Mars, og er det beste stedet å være på i stedet for et kunstig laboratorium i en bygning, sier en representant for ESA til lokalavisa på Lanzarote.

Det nyeste av teknologi blir testet på øya, som instrumentering, navigasjon, fjernmåling med lasere og bildebehandling i 3D. Samtidig eksperimenteres det med å trekke vann ut av grunnen, noe som blir helt nødvendig ved en eventuell tur til Mars.

Foto: ESA/Diario de Lanzarote

Alle astronautene tester også ut en helt ny smart-telefon som de har på håndleddet. Telefonen gir astronautene instruksjoner fra forskerne, og samtidig kan forskerne finne ut hvordan astronautene reagerer på de forskjellige testene som utføres.

Foto:ESA/Diario de Lanzarote

ESA samarbeider tett med de amerikanske ekspertene i NASA, og har blant annet med seg en «robot-bil» som de tester ut blant lavasteinene på Lanzarote.

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast