Nyheter:

Spansk avis: Alt er billigere for nordiske turister på Kanariøyene

«Det er billig å være nordisk turist på Kanariøyene» var overskriften i en artikkel som stod i den spanske storavisen ABC.
Avisen hadde tatt for seg prisene på forskjellige varer i Norge, Sverige og Danmark, og sammenlignet disse med  prisene på de samme varene på Kanariøyene.

Det var den norske nettavisen Canariajournalen som først skrev om dette.

Den spanske avisen ABC forklarer blant annet at den store prisforskjellen kommer av store lønnsforskjeller.
I Sverige er en månedlig gjennomsnittslønn på 2165 euro etter at skatt og avgifter er trukket fra, mens den på Kanariøyene ligger på litt over 1000 euro.

Og prisforskjellene på de samme varene er store, skriver avisen videre.

En boks øl eller en flaske vin er 79 prosent billigere på Kanariøyene enn i Norge. Melk er 56 prosent og ris 65 prosent billigere.
Videre skriver avisen at et restaurantmåltid koster 55 prosent mindre på Kanariøyene, og at prisforskjellen på en flaske vann kan være opptil 80 prosent, selv om det flommer av rent drikkevann i de skandinaviske land.

Det vises også til at bensin er 36 prosent billigere enn i oljenasjonen Norge. Dessuten er kaffe 71 prosent billigere og alkoholfri drikke 55 prosent billigere på Kanariøyene.

I tillegg skriver avisen at brød er 76 prosent billigere på Kanariøyene enn i Sverige, egg 53 prosent billigere, kyllingbryst 58 prosent billigere og tomater 71 prosent billigere.

Eksempler på klær blir også nevnt i artikkelen. Det koster 27,9 prosent mindre å kjøpe klær i butikker som Guess, Zara eller den svenske kjeden H&M på Kanariøyene. Et par Nike joggesko er 32 prosent billigere.

For de som vil leie en bolig på 85 kvadratmeter, koster det i følge den spanske avisen hele 85 prosent mindre enn å leie en tilsvarende leilighet i Norden.
Besøk på et treningssenter koster 78 prosent mindre, og et kinobesøk 58 prosent mindre.

Den spanske avisen ABC skriver ikke hvor de har hentet de nordiske prisene fra.

HER kan du lese hele artikkelen avisen ABC skrev (på spansk).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast