FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 17, 27.april 2018

Hola!

Denne uka har vi fått litt etterlengtet regn på Lanzarote, så nå er øya vasket og klar for en ny sommersesong!

Og gleden er nok stor i turiststedet Costa Teguise, som endelig har fått solsenger og parasoller på strendene igjen etter at strandservicen har vært borte i nesten et år!
Denne praksisen med å si opp strandfirmaer som har kontrakt med kommunen uten å ha et nytt firma klart til å ta over er vanlig på Lanzarote; i fjor ble Puerto del Carmen rammet av samme behandling.
I Costa Teguise er nå 740 solsenger og 370 parasoller utplassert; kostnad 300 000 euro per år! Gratulerer!

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.58:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne lastebilen gikk først over en mur før den la seg godt over på siden i en rundkjøring i Macher på vei til La Asomada. Ulykken skjedde mandag morgen, og de to som var i bilen måtte til sykehuset etter å ha blitt slått ganske så kraftig i rundkastet.

Den store «snakkisen» på Kanariøyene denne uka var narko-rettsaken som nå foregår i Las Palmas der blant annet en navngitt norsk kvinne er tiltalt. Saken eksploderte i 2016 da 10 medlemmer av banden ble tatt på fersk gjerning på et hotellrom i Puerto del Carmen på Lanzarote. 49 kilo med kokain ble beslaglagt.

Kokain ble funnet på hotellrommet på Lanzarote. Foto: Guardia Civil

Etter tips fra blant annet Lanzaroteposten kunne den norske avisen VG skrive om saken sist mandag. Les mer HER. Saken er oppdatert HER.

I går torsdag kom det en båt med 24 flyktninger ombord inn til Pedro Barba-stranden på La Graciosa, øya som ligger litt nord for Lanzarote.

Båtflyktningene blir tatt hånd om av helsepersonell på La Graciosa. Foto: La Voz de Lanzarote

Sju av flyktningene var i dårlig forfatning, og etter at alle hadde blitt flyttet til Lanzarote ble disse innlagt på sykehuset.
Flyktninger som kommer sjøveien til Kanariøyene blir som regel samlet på asylmottak på Gran Canaria eller Tenerife mens deres status blir bekreftet.

Lanzaroteposten har i de siste ukene skrevet om hva som skjer med søppel og avfall på Lanzarote.
Nå inviterer øyregjeringen innbyggerne på Lanzarote til å besøke resirkuleringsanlegget Zonzamas mellom San Bartolomé og Tahiche for med egne øyne se hva som skjer med plastikkflaskene og annet søppel på øya.
Første besøksdag er lørdag 28.april, med oppmøte kl.09.30.

Man må melde seg på, og du finner mer info om hvordan på denne nettsiden, som faktisk finnes på norsk (trykk på flagget).

Her kommer et musikalsk fyrverkeri fra en norsk-spansk familie i Playa Blanca sør på Lanzarote!

To gutter, Leo Vallejo Ekeberg på seks år og Daniel Vallejo Ekeberg på fire år er begge glad i skikkelig rockemusikk, og får god hjelp av pappa Pedro Vallejo på gitar.
Den som filmer den musikalske seansen er mor Stine Ekeberg fra Oslo, som selv jobber på hotell i Playa Blanca.

Musikken ligger nok i blodet til de unge guttene; far Pedro spiller i de lokale Lanzarote-bandene «Boulevard» og «Mama Said», og var tidligere med i det ganske så berømte kanariske bandet «Krull». (Det er bare å google for å få høre «Krull» spille!).
Far til Stine, Roy Ekeberg var med i de norske bandene «Friends» og «Deltagjengen», og Stines besteforeldre var eksperter på torader og sang!

Så da mine damer og herrer, skru opp lyden, jeg gir dere «Mini-Twisted Sister», Leo og Daniel med
«We’re not gonna take it «:

 

Sist lørdag var over 700 dansere i alle aldre samlet i idrettshallen i Tias.
De var medlemmer av Lanzarotes 18 danseskoler, og over 2 000 publikummere var der og heiet på danserne. For en forestilling dette var! Og for noen fantasifulle navn noen av danseskolene har: LanzaDance, Danzarote, Lanzarote Baila og BailaConmigo Lanzarote!

På dans i Tias!


Kan dere høre musikken?

Flotte kostymer i Tias!

Den 7.bokfestivalen arrangeres i Playa Blanca i morgen lørdag:

Det vil bli mange aktiviteter for barn, presentasjon av forskjellige bøker og musikk.

Utendørskinoen Starlight Open Air Cinema på shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen har presentert sitt filmprogram for mai:

På programmet står blant annet «Titanic», «Grease» og årets Oscar-vinner «Three Billboards outside Ebbing, Missouri». Du kan også bli med på en dronetur over Lanzarote, og en 3D-tur på Atlanterhavets bunn rundt øya.

Søndag kl.12.30 er det en ny forestilling av «Ángaro«, denne musikalske historietimen om Kanariøyenes historie.

Forestillingen foregår i Jameos del Agua nord på Lanzarote. Du kan lese mer om forestillingen HER,
og også bestille billetter der.

Sjømannskirken på Lanzarote melder at de har åpent med kaffe og vafler hver fredag fra kl. 12 til 14, og søndag fra kl.17 til 20. Søndag kl. 18 er det som vanlig gudstjeneste i kirken i Puerto del Carmen, som ligger ved Hotel Cinco Plazas.

Sjømannskirken og Nordisk Forening inviterer til fin feiring av nasjonaldagen 17.mai.
Frokost serveres på Sjømannskirken kl.10, det blir 17.mai-tog, taler, musikk, leker for store og små, og selvsagt kaffe, brus og kaker etterpå.

17.mai kl.19 inviteres det til festmiddag på Restaurante La Ola i Puerto del Carmen, hvor gjestene bestiller fra restaurantens meny. Påmelding og mer info finner du HER.

Vi var 13 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke; her er bildebeviset:

Foto: Roger Walestrand

Vi er i gang igjen fra kl.19.00 i kveld; er du på øya er du hjertelig velkommen!

En forsinket gratulasjon går til Håkon B på Lillehammer, som hadde fødselsdag tirsdag. I morgen lørdag har Manolo (til Merethe) på Lanzarote sin dag. Ole «Bil» på Lanzarote fyller år søndag. Søskenbarn John B i Selbu fyller år 1.mai, og det gjør også Anne-Grete H på Eidsvoll. Inger-Johanne Ø på Gjerdrum fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

En god helg og ei fin uke ønsker dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast