Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 18, april/mai 2018

5,5 millioner «bilder» av landsbyen Teguise på Lanzarote selges i hele Spania

Blindelotteriet ONCE er ett av Spanias største lotterier, og hver uke selges det 5,5 millioner lodd.
Loddene som selges i hele Spania med trekning 3.mai vil ha et bilde av den første hovedstaden på Lanzarote, Teguise. Teguise ble etablert som hovedstad i november 1418, og ble dermed også den første hovedstaden på Kanariøyene med det offisielle navnet La Villa de Teguise. I år feirer altså Teguise sitt 600-årsjubileum, og som et ledd i jubileums-markeringen preges alle ONCE-loddene i mai med bildet fra Teguise. Og hva kan du vinne dersom du kjøper et lodd? Hva med 3 000 euro utbetalt hver måned de neste 25 årene?

Tidligere ordfører i Yaiza må i fengsel

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere ble den tidligere ordføreren i Yaiza (Playa Blanca), José Francisco Reyes dømt til seks års fengsel for korrupsjon. Han søkte om å få slippe soning på grunn av dårlig helse, men høyesterett i Las Palmas avslo søknaden. Nå må Reyes i fengsel.

Sju nye politibiler til Guardia Civil på Lanzarote

Guardia Civil på Lanzarote presenterte stolt sju nye politibiler denne uka. Seks Renault Kadjar og en Nissan Qashqai er innkjøpt, en økning av bilparken på 35 prosent. Bilene vil bli plassert ved de forskjellige politistasjonene på øya.

Foro: La Voz de Lanzarote

Endelig fortsetter arbeidet på Avenidaen i Puerto del Carmen 

Mange har sett at arbeidet med å forsterke veggene ned mot badestranden Playa Grande langs hovedgata Avenida de las Playas i Puerto del Carmen har mer eller mindre stoppet opp.

Foto: diariodelanzarote.com

Nå skriver lokalavisene at arbeidet er kraftig forsinket på grunn av «nødvendige godkjenninger og andre prosedyrer» som ordføreren i Tias, José Francisco Hernández selv forklarer det. Også øyregjeringen Cabildo og det kanariske kystdirektoratet er involvert i godkjenningen av prosjektet. Jo flere kokker og så videre…
Nå gjenopptas arbeidet igjen, og det er bevilget over 720 000 euro (ca sju millioner kroner) til å bygge blant annet et to-etasjes dykkersenter i området. Der blir det blant annet en kafeteria og omkledningsrom.

Nytt politisk parti dannet i Tias

Torsdag ble et nytt politisk parti dannet i Tias kommune. Det heter «Hay Proyecto En Tías», som vi kan oversette til «Prosjekt Tias». I partiprogrammet står det blant annet at «- vi skal tale innbyggernes sak når det kreves, vi skal lytte til innbyggerne, vi skal bygge en mer levende og vennligere kommune, og vi skal sørge for at investeringer som kommunen gjør kommer alle innbyggerne til gode». Lederen av partiet er Salvador Medina. Partiet har en nettside som du finner HER. Husk at nordmenn som har bodd fast i tre år eller mer på Lanzarote kan delta i kommunevalget.

Møt Luciano og Matilde fra Tias!

Dette er en tegning av Luciano og Matilde, som er med på den nye logoen til det kommunale departementet som styrer med de eldres saker i Tias kommune, og som ble «avduket» siste uke.

Turistattraksjonene på Lanzarote økte inntektene i 2017

De offisielle turistattraksjonene på Lanzarote, med blant annet Nasjonalparken, Jameos del Agua og Kaktusparken hadde 27 millioner euro i inntekter i fjor, tre prosent mer enn året før. 5,5 millioner av inntektene kom fra restaurantene på turistsentrene, mens suvenir-salget stod for 2,7 millioner euro. Alle sentrene var stengt i 20 dager i august/september i fjor på grunn av en streik. Myndighetene mener at godt og vel 190 000 gjester møtte stengte dører i den perioden, og dermed tapte sentrene ca 1,8 millioner i inntekter.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast