forbrukermiljøvernnyheter

Se opp for falsk aloe vera!

Helsemyndighetene på Kanariøyene har sendt ut advarsler om at aloe vera fra Kina flommer inn over det kanariske markedet. Myndighetene kaller det falsk aloe vera, og advarer folk mot å kjøpe det.

I følge landbruksdepartementet på Kanariøyene har det blitt solgt kinesisk aloe vera for 21 millioner euro, noe som har gjort at de lokale produsentene på øyene har tapt tilsvarende inntekter.

De kinesiske aloe vera-produktene inneholder blant annet vann, noe kanarisk aloe vera ikke skal inneholde. Dessuten selges produktene fra Kina noen ganger som 100 prosent aloe vera, noe som ikke er mulig; 100 prosent aloe vera er nemlig planten selv. Det blir som å kjøpe 100 prosent sprit, det finnes heller ikke.

Aloe vera fra Kanariøyene produseres først og fremst på Fuerteventura og Lanzarote, og er kjent for å være av høy kvalitet.

Aloe vera har vært kjent helt tilbake til Cleopatras tid, og da som et skjønnhetsmiddel. Columbus hadde også aloe vera med på sine ekspedisjoner over Atlanterhavet, og brukte det som et slags førstehjelpsskrin.

I dag brukes aloe vera blant annet som en salve når en er solbrent eller har andre hudplager. Mange drikker også aloe vera for å forsterke immunsystemet sitt.

Landbruksmyndighetene på Kanariøyene har nå bedt EU om hjelp slik at kanarisk aloe vera kan bli beskyttet av de europeiske produktlovene. Det kan ta nesten et år før det kommer et svar fra EU.

Det anbefales at merkelappene på aloe vera-flaskene leses nøye før man kjøper produktet. Dermed vet man at det er ekte kanariske produkter som kjøpes.

Kjøp helst aloe vera direkte fra produsentene; det finnes flere plantasjer og spesialbutikker både på Lanzarote og Fuerteventura. Ikke kjøp aloe vera som har stått ute i sola utenfor en butikk; gå da heller til et apotek som selger ferske varer.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast