Nyheter:

Vinåret 2017: Utmerket kvalitet på vin fra Lanzarote

Vinproduksjonen på Lanzarote er viktig for øyas økonomi. Derfor er det svært viktig at kvaliteten på både druer og vin er på topp.
De som finner ut om de forskjellige års avlinger er vellykket eller ikke er medlemmene av vinprodusentenes organisasjon på Lanzarote, Denominación de Origen Vinos de Lanzarote. Nå har organisasjonen  foretatt en oppsummering av vinåret 2017.

Vinranker på Lanzarote

Det er 14 registrerte vingårder på øya, og disse vingårdene dekker 18 520 mål av Lanzarote.
1794 personer er registrert som vinbønder, og totalt plukket disse litt over tre millioner kilo druer. Ut av dette ble det produsert 1,7 millioner flasker vin.

Ti vineksperter fra Spania kalte vinkvaliteten på Lanzarote i 2017 for «utmerket«, noe som er den beste betegnelsen på vin som er vurdert av anerkjente eksperter.

Ekspertene tok spesielt for seg 18 viner fra forskjellige vingårder, som alle får lov til å skrive «Denominación de Origen Vinos de Lanzarote», vin som er original fra Lanzarote på etiketten.
Dette er et kvalitetsbevis på at vinen kommer fra Lanzarote, akkurat som at konjakk kan kalle seg konjakk fordi den lages i distriktet Cognac i Frankrike, og champagne som produseres i distriktet Champagne.

De 18 vinene fra Lanzarote med utmerkelse er ni tørre hvitviner fra druen Malvasia Volcánica, to andre tørre hvitviner, tre røde viner, to søte Moscatel, en vulkansk Malvasia halvsøt og en rosévin.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-