FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 15, 13.april 2018

Hola!

Det er fredag den 13.!

Nå er det flott å rusle gatelangs på Lanzarote! Vi ser ingen glorete norsk/svenske ull-brosjyrer som ligger slengt utover, og det gjør godt. Et par av oss har konkrete planer for hvordan vi kan stoppe denne forsøplingen av solskinnsøya til høsten, så følg med hva som skjer her i Lanzaroteposten.

Flyplassoperatøren Aena forteller med sine statistikker at tallet på nordmenn til Lanzarote og Tenerife går ned.

Flyplassen på Lanzarote

I årets tre første måneder kom det 9 423 nordmenn på ferie til Lanzarote, og det er nesten 12 prosent færre enn samme periode i fjor. Det kom 12 403 svensker til Lanzarote, to prosent flere enn året før, og 13 667 dansker, opp 1,9 prosent fra året før. Totalt kom det 35 803 skandinaver til Lanzarote i januar, februar og mars.
Statistikken viser bare DIREKTEFLY fra Skandinavia til Lanzarote.

Likevel var mars måned en god måned for Lanzarote; tallet på turister som besøkte øya gikk OPP med over åtte prosent i forhold til mars i fjor, takket være flere briter, irer og tyskere.

Også Tenerife opplevde færre gjester fra Skandinavia. I årets tre første måneder gikk tallet på norske turister på Tenerife ned med nesten 18 prosent, svenske turister gikk ned med over sju prosent, og det kom over fem prosent færre dansker.

Vinnerne er Fuerteventura, La Palma og Gran Canaria, som prosentvis hadde størst økning av skandinaviske gjester.

I serien «Biler som velter, tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» har vi dag kommet til bil nr.55.

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet på veien mellom Yaiza og Playa Blanca sør på Lanzarote lørdag ettermiddag. Det var to personer i bilen, og bilføreren, en mann på 32 år og passasjeren fikk begge støttekrage før de ble kjørt til sykehuset i Arrecife for en sjekk.

Denne uka godkjente kommunestyret i San Bartolomé planene for etablering av flere nye butikker i Playa Honda, byen som ligger mellom Puerto del Carmen og Arrecife.
Nå skal den franske møbel-og husutstyrsgiganten Leroy Merlin åpne butikk der, og den spanske kjeden av supermarkeder, Alcampo skal også sette opp nybygg i området:

Ill: elperiodicodelanzarote.com

Leroy Merlin har nå butikker i 13 europeiske land. Når Alcampo åpner følger det med også andre butikker under samme tak; Punto Roma, Benetton, Pull&Bear og andre. Sammen med snart klare Lidl og irske Primark blir dette et nytt shoppingeldorado for kundene på Lanzarote.

Denne helgen arrangeres mini-triatlonen Nu-Tri-Cross i Puerto del Carmen.

Søndag fra kl.10 skal deltakerne svømme 1000 meter, sykle 20 kilometer og løpe seks kilometer. Start og innkomst er Nasjonenes Plass i Matagorda.
I morgen lørdag kl.16 skal barna aktiveres i en aquatlon, med lek og moro i vannet. Mer info får du HER.

Mange av Lanzarotepostens lesere har fått med seg forestillingen «Ángaro«, dette musikalske fyrverkeriet av en historisk vandring gjennom kanariske tradisjoner som spilles i Jameos del Agua nord på Lanzarote.

Nå er det satt opp ekstraforestillinger helt fram til sommeren, og allerede søndag 15.april kl.12.30 er showet i gang igjen. Les mer HER, og du kan også bestille billetter derfra.

Neste torsdag, 19.april starter Lanzarote Cinema Festival, den internasjnale kortfilmfestivalen som arrangeres hvert år i april i hovedstaden Arrecife:

I år er det 97 kortfilmer som vises, fra land som Frankrike, Libanon. Argentina,Ukraina og Spania.
Eneste skandinaviske bidrag kommer fra Danmark: «Altmulingmand», laget av Marianne Blicher.
Filmene vises i El Almacén og Teatro El Salinero i Arrecife. For mer informasjon, klikk HER.

Søndag 15.april starter en golfturnering for barn på Lanzarote. Første konkurranse går på golfbanen i Costa Teguise:

I invitasjonen står det at alle barn kan melde seg på. Påmelding på golfbanene, og via denne Facebooksiden:
Costa Teguise

Sjømannskirken på Lanzarote forteller at de er på tampen av sesongen. Åpningstiden på kirken i neste uke er fredag kl 12-14 samt søndag kl. 17 til 20. Gudstjenesten er som vanlig kl.18 søndag.

Det nærmer seg mai, og også på Kanariøyene markeres den norske nasjonaldagen 17.mai.

17.mai på Tenerife

Først ute med å fortelle om sin feiring er Sjømannskirken på Tenerife, som inviterer til tradisjonell feiring med 17. mai-tog, korps, flagg, pølser i lompe, bløtkake, tale for dagen og lotteri. Les mer om feiringen på Tenerife HER. Senere kommer 17.mai-programmet for Lanzarote og Gran Canaria.

Den nye Star Wars-filmen fra Disney, «Solo: A Star Wars Story» ble delvis innspilt på naboøya Fuerteventura, og filmen har premiere 25.mai. Nå er det laget en reklamesnutt om den nye filmen, hvor vi blant annet kan se romskipet «Millenium Falcon» fly over sanddynene i Jandia sør på Fuerteventura:

 

Vi var 11 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19.00 i kveld!

Vår gode norgesvenn fra Kina, Xun har skiftet beite igjen på Lanzarote. Etter returen fra Kina i mars var han innom som kelner på restauranten La Ola, men er nå tilbake der han har vært tidligere, som kelner på Sorrento di Italia på Avenidaen ved San Antonio Hotel i Puerto del Carmen. Lykke til videre!

Frode Aa i Trondheim fyller år i dag fredag. Tom B fra Ilseng har dagen sin i morgen lørdag. Johan J J i Oslo fyller år søndag, og Hans L fra Skjærhalden fyller år mandag. Erik F i Trondheim har fødselsdag tirsdag.
Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast